keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Pääsiäispöperöä

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, laitoin sunnuntaina lounasta ja kahvia vähän suuremmalle porukalle. Kutsuin isän ja äidin kerrankin syömään meille ja iltapäivällä oli lisäksi tulossa serkkutyttö miehensä kanssa kahville. Oman haasteensa kokkailuille loi kaksi kasvissyöjää ja yksi maidoton lihansyöjä. Näiden lisäksi ruokailijoissa oli kaksi laktoositonta, mutta teen jo lähtökohtaisesti kaikken laktoosittomana, se kun käy yleensä kaikille.


Pöytään päätyi siis perunoita, täytettyjä paprikoita (ohje omasta päästä), lihamureketta ilman ohjetta ja Birkkalan tilan ohjeella herkuttelijan kasvismureketta. Jossakin somevirrassa näin ohjeen tipun mallisiin täytettyihin kananmuniin ja ilokseni kuopus askarteli ne. Täytteeseen tuli

12 kovaksi keitettyä munankeltuaista
2 rkl majoneesia (laitoin enemmän, että tahnasta tuli helpommin työstettävää)
sinappia
ruohosipulisilppua
suolaa
pippuria

Kaikki sekoitettiin keskenään ja pursotettiin takaisin valkuisten keskelle. Keltuaisten ottaminen munien keskeltä osoittautui yllättävän haasteelliseksi ja aika monta valkuiaista meni rikki. Ei sellaiseen voinut mitään tipua askarrella... Nokat ja jalat kuopus leikkasi porkkanasta, silmät ovat mustista oliiveista.




Lihamurekkeeseen olisin halunnut täytteeksi keitettyjä kananmunia. Ihan ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä murekemunat menivät tipujen askarteluun. Laitoimme kuitenkin ne rikkinäiset munasuikaleet murekkeen sisään, jotta tulivat samalla syödyiksi. Toimi ihan hyvin, mutta mureke ei näyttänyt ihan siltä kuin olisin ajatellut.


Sain kokkailuun paljon apua tytöiltä, joten ruoka valmistui hämmentävän helposti. Taisin myös ylittää itseni, sillä ruoka maistuikin hyvältä. Joskus sitä voi tumpelompikin onnistua.



Jälkuruoaksi maistelimme Valion Aino-kaurajäätelöä. Oli aika imelää, mutta hyvältä maistui pienenä jälkiperäisenä.

Kahvipöytään tuli kakku poikineen ja esikoisen kaverinsa kanssa leipomat vegaaniset kuppikakut.



Leipäjuusto-lakkakakku on gluteeniton, mutta maitoa siinä on ja liivatetta. Joten jo tehdessäni tiesin, että tätä ei moni syö. Tein silti, sillä tykkään itse kovasti niin lakoista kuin leipäjuustostakin. Täytteeseen tuli kermaa, lakka-omenahilloa, vaniljatuorejuustoa, sokeria ja sitä liivatetta. Sen enempää en ohjetta tähän jaa, sillä tämä ei mene jatkoon. Ei se pahaa ollut, mutta leipäjuusto lakkahillolla on niin hyvää ettei sama kombo juustokakkuna tuo herkkuun mitään erityistä lisää.


Voileipäkakku on maidoton lohikakku. Testasin maidottomia täytteitä ja toimi hyvin. Jos maidottomat tuorejuustot ja "kermaviilit" eivät olisi niin tuhottoman kalliita, kaikki voileipäkakut voisi tehdä ilman maitotuotteita.



Kermakakku kuitenkin on ihan perinteinen oikealla kermalla tehty, mutta pohja on gluteeniton. Väliin laitoin mustikkamoussea ja mansikkamoussea. Ne toimivat aina!






Tyttöjen tekemät suklaakuppikakut ovat niin täyteläisiä, että kun yhden syö, ei muuta enää jaksakaan. Mutta hyviä, nam!


Sellaisia herkkuja oli meillä pääsiäisenä tarjolla. Ja mämmiä myös...

9 kommenttia:

  1. Sinulla on ollut upeat tarjoilut. Kyllä tuohon pöytään kelpaa vieraan tulla.
    Mukavaa huhtikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään laittaa juhlia... ja teen aina liikaa kaikkea, kun innostun :)

      Kepeää kevättä sinulle, Molla!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Olisi riittänyt sinullekin...

      Mietin, että oletkohan saanut Ärrä-postia... Kun jäi vähän epäilyttämään lähetyksen lähteminen ja seurantakoodilla ei tule tulosta...

      Poista
    2. Kyllä, kyllä, sain ärräpostia, olen vaan ollut hidas kiittelemään ❤ KIITOS ❤ Toivottavasti myös minun s.korttipostini on tullut perille...

      Poista
    3. Huomenta! Huojentavaa, että lähetys on saapunut perille 😊 Mutta ikäväkseni on todettava, ettei posti ole kulkenut tänne suuntaan 😔 Mutta ei vielä heitetä kirvestä kaivoon, voihan se olla että kortin matka kestää vähän kauemmin 😋😎
      Eilen tuli terveiset Prahasta, kiitos siitä 😊

      Poista
    4. En ole hämmästynyt... Kaikki muukaan postini ei ole perille päässyt :( Mutta joo, odotellaan toki vielä, kuukausi on nykyään lyhyt aika... Ja Prahasta posti on kulkenut nopeammin kaikkialle!

      Poista
  3. Vautsi!!
    mitkä herkut,kauniisti katettu ja ihanat muna -tipuset!!!
    Mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa saada vieraita pöytään. Arkena eletään arkisemmin :)

      Leppeitä kevättuulia ja auringonpaistetta alkavaa viikkoon!

      Poista