lauantai 1. helmikuuta 2014

Lauantailöydöt



Tämän päivän ohjelmaan kuului lumitöiden ohella pikainen pistäytyminen kirpputorilla sekä muutamassa ihan oikeassa kaupassa.





Kirpparilta tarttui mukaan keväisen iloisen värinen neule eurolla, muhkean kokoinen leipävuoka (2 €) sekä Kotiliesi-lehti (1 €) viime vuoden lopulta. Neule oli niin huokea, että ostin sen, vaikka viime aikoina en ole vaateostoksia kirpputoreilla harrastanut. Ihmisillä on tapana hinnoitella myymänsä käytetyt vaatteet liian yläkanttiin ja tuntuu, että kaupasta saa uutta lähes samoilla hinnoilla. Mutta euron neule ei ole kallis. Leipävuokaa en ehkä koskaan tule käyttämään leivonnassa, varsinkaan kun se jo heti pääsi meillä uusiokäyttöön.





Ruokakaupasta ostin muovikassillisen esikoita eli 3 kpl. Esikot kuuluvat kevääseen. Ne tosin ovat huolestuttavan hankalia hengissä säilytettäviä kasveja. Lähes poikkeuksetta esikot ovat eläneet hyvin lyhyen ajan meille muutettuaan. Niiden kosteustasapainon säilyttäminen sopivalla tasolla on vaikeaa. Olen sekä kuivattanut että hukuttanut näitä kevään väriairueita. Kotiin päästyä kippasin esikot kirpparin leipävuokaan ja niin oli kevät saapunut meille!

Kotilieden päädyin hankkimaan, vaikka euro vanhasta lehdestä on mielestäni ryöstöhinta. Mutta tuossa lehdessä on juttu lukijoiden piparkakkutaloista ja vanhempieni kummipojan taidokkaat tekeleet olivat lehdessä näyttävästi esillä. Äitini oli pyytänyt minua etsimään kyseistä lehteä meiltä töistä, mutta eihän siellä ennätä omia asioitaan puuhaamaan. Onneksi lehti sattui löytymään näin vapaapäivän touhujen ohella.



Viikon varrella olen puuhaillut vähän neulomista. Mutta koska täysin valmista ei vielä ole, en viitsi niistä hirveästi rummuttaa täällä. Ylipäänsä otin asian esille, sillä hairahdin taas kaidalta tieltä ja kartutin lankakokoelmaa. Sekä Tokmannilla että Citymarketissa oli 7 veljestä -lankaa alennetuin hinnoin. En voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin kummastakin kaupasta kaksi lankakerää.



7 veljestä Nostalgiat maksoivat Tokmannilla 3,50 € kerä ja Tweed oli Citymarketissa 5 € kerä. Ihan jo himottaisi päästä näistä neulomaan sukkia.


Tokmannilla oli pöytäkynttilöissä 40 prosentin alennus. Nuukapussina ostin vain yhden. Ja vasta kotona tulin ajatelleeksi, että olisihan niitä voinut ostaa jemmaankin. Tälle yhdelle oli kuitekin ihan tilausta, sillä aikaisemmin ostamalleni koristehiekalle tarvittiin seuraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti