sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ritarit ja krysanteemi



Tämä on taas sellainen viikonloppu, ettei kotipuuhailuja juuri ole ehtinyt ja jaksanut tehdä, kun työtyö on vaatinut osansa. Ei se mitään, tänään on otettu suhteellisen rennosti.

Vaikken sunnuntaiostoksia suuresti ihannoi, niin kävimme tänään ruokaostoksilla Citymarketissa. Sieltä löytyi alennuksesta ranskanleipä, ja se innoitti tekemään tänään päiväkahville köyhiä ritareita. Vaikka taisivat olla ihan rikkaita, kun oli kermavaahtoa kyytipoikana.

Maidossa liotetut ranskanleipäviipaleet paistettiin pannulla oikeassa voissa molemmin puolin. Ensimmäiset viipaleet kerkesivät imaista reilusti maitoa itseensä, kun en hoksannut niitä tarpeeksi ajoissa poistaa kylvystä. Muuta vahinkoa likoamisesta ei tullut, mutta ylen kosteita viipaleita oli hankala siirrellä pannulle ja sieltä pois.






Valmiit viipaleet kuorrutettiin omatekemällä vadelmamarmeladilla ja kermavaahdolla. Kermavaahdon hölskyttelin Tupperwaren ihmevempaimella, kun en viitsinyt kaivella sähkövatkainta laatikosta. Huomattavasti hiljaisempikin on tuon hölskytysvehkeen käyntiääni kuin sähköllä toimivan aparaatin. Hölskytin on muuten vuosien takainen kirpparilöytö! Hauskaa ja hyödyllistä retroa.



Nam!
Citymarketista löytyi myös uusi kukka kuihtuneiden tilalle päiviä piristämään. Kirpparilöytöpurkki pääsi käyttöön, kun kukan väri natsasi siihen passelisti. Krysanteemit eivät varsinaisesti ole lempikukkiani, mutta vaihtelun vuoksi niitäkin voi silloin tällöin ostaa kotiin. Edullisia toki ovat ja kestäviä, joten siinä mielessä hyviä sijoituksia. Tämäkin yksilö on väriltään kaunis kuin mikä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti