tiistai 7. huhtikuuta 2015

Keväthaasteita




Elämä on... välillä yhtä haastetta.

Kotosen sauna ja pesuhuone pistettiin remonttiin jo aikaa sitten. Siis kuukausi sitten. Siitä lähtien ei meillä ole kotona pyykätty, saunottu eikä suihkuteltu. Parin viikon homma on venynyt, sillä lattian alta löytyikin kosteutta, jonka haihtumista odotellaan. Olemme kiertäneet saunomassa sukulaisten ja tuttavien nurkissa niin, että kohta olemme varmaankin epätoivottuja vieraita... Ja pyykkiä on pyykätty äidin koneella muutamaankin kertaan, että ollaan pahimmasta selvitty. Epätietoisuus remontin valmistumisesta jatkuu...


Kuvasta poiketen pesuhuoneessa on sentään jo saunanovi paikoillaan ja katto paneloitu.

Kotosen blogissa ei ole tarkoitus työasioita puida, mutta nyt on pikkuisen pakko. Tai mikäs pakko se nyt... Mutta ei sitä normaalissa arjessa tule ajatelleeksi, kuinka tärkeä on toimiva atk-järjestelmä. Kun meiltä pamahti pääasiallisin työväline eli kirjastojärjestelmä Origo totaalisesti viikko sitten maanantaina, meiltä meni kaikki senssit sekaisin. Tiistai sinniteltiin, mutta lopulta oli pakko sulkea ukset. ATK-osasto teki parhaansa ja palvelin oli kunnossa kiirastorstaina loppuiltapäivästä. Mutta ohjelman toimittaja pääsi asentamaan ohjelmaa uudelleen vasta tänä aamuna. Onneksi oli ammattilaiset asialla ja homma hoitui. Huh huh. Mutta nyt täytyy vain jaksaa lepytellä käärmeissään ärhenteleviä asiakkaita.


Kevätsää on ollut oikukas, mutta että oli ihanaa, kun aurinko jaksoi helliä meitä koko pääsiäisen ajan. Eilen käväisimme vanhempien luona pyykkäämässä ja samalla mökillä saunomassa. Kummitytön kanaset oli laskettu pihamaalle nauttimaan keväästä. Kanat ovat tottuneet poseeraamaan, sillä kummitytöllä on kiva kana-aiheinen blogi. Viime kuun viime päivinä kummityttö heitti haasteen lukioilleen.

Koska kummitytön vastaukset olivat mieltä lämmittävän mukavat, päätti kummitätikin ottaa osaa leikkiin. Joten täältä pesee:

1. Mitä söit tänään aamupalaksi?
Noloa, mutta minulla on aina aika tylsä aamiainen. Kaksi muumimukillista mustaa kahvia ja sämpylä. Tänään söin itse tehdyn sämpylän, jonka otin aamulla pakastimesta ja sulatin sen mikrossa. Sämpylä oli kuin vastapaistettu! Sipaisin sen päälle pikkuisen Ingmariinia ja siivut edamia. Makeaksi palaksi toisen kupillisen kanssa söin sellaisen suklaamoussella täytetyn suklaamunan, jollaisista raportoin edellisessä postauksessa.

2. Millaisesta musiikista pidät?
Olen musiikin suhteen melkoisen kaikkiruokainen, kunhan siinä musiikissa on melodia. Metelimusiikki ärsyttää vain, enkä edes haluaisi kutsua sitä musiikiksi.

3. Oletko aamu-vai iltaihminen?
Aamu ehdottomasti! Olen iltaisin väsynyt jo kohtalaisen aikaisin, mutta aamulla herään helposti vaikka kukonlaulun aikaan. On ihanaa olla hereillä ennen muita ja puuhailla omiani omissa ajatuksissani. Tosin illoissakin on puolensa ja varsinkin kesäiset auringonlaskut ovat aivan mahtavia.

4. Loma. Etelään vai pohjoiseen?
Molempi parempi. Viime aikoina, jos matkustamiseen on ollut mahdollisuus, reissut ovat suuntautuneet etelään. Mutta haaveilen kyllä kunnon patikkareissusta Lappiinkin. Tosin patikoida voi vaikka Välimeren lomakohteissakin, joten sinnekin menisin mielelläni vaeltamaan.

5. Oletko unelma-ammatissasi?
Lapsena halusin kampaajaksi, joten en kai. Mutta kuitenkin: kyllä kai. Lukion jälkeen en tiennyt, mikä minusta tulisi isona. Kohtalo pisti sormensa peliin ja välivuoden jälkeen huomasin opiskelevani Liikemiesten kauppaopistossa kirjastomerkonomiksi. Tuskin vastavalmistuneena olin vielä silloinkaan unelma-ammatissa, mutta 25 vuotta kirjastotätinä on saanut minut tykkäämään työstäni. Enkä tiedä mitä muutakaan voisin tehdä!

6. Millainen olisi täydellinen päivä?
Koti putsplak siis ylettömän siisti, puutarha kuosissaan ja leppoisa vapaapäivä, jota ei ole kokonaan ohjelmoitu etukäteen. Koko perhe hyvällä ja positiivisella mielellä, kiinnostava kirja luvun alla, mukava käsityö, hyvää ruokaa helposti, aikaa leipoa seitsemän sortin kahvileivät ja kahvivieraita. Unelma, joka ei koskaan toteudu!

7. Jos saisit herätä huomenna aamulla uuden kyvyn tai ominaisuuden kanssa, minkä valitsisit?
Tämä kysymys onkin vaikea! Jos voisin olla sellainen "rauhanlähettiläs" tai "valtakunnansovittelija", joka osaisi ratkaista kanssakulkijoiden, työkavereiden, läheisten ja perheenjäsenten ongelmat, ristiriidat ja pahat mielet. Osaisin tukea, kannustaa ja rohkaista. Saisin ihmiset luottamaan itseensä ja toisiinsa. Löytäisin aina oikeat sanat ja rauhoittaisin tilanteen pelkällä läsnäololla ja levollisella hymyllä.

8. Onko jotain, jonka tekemisestä olet unelmoinut kauan?
On on! Montakin asiaa, mm. issikkaratsastus ja melontaretki Kolovedelle tässä lähialueilla ja pitkäaikainen haave on myös kuukauden ulkomaanmatka Kreikkaan tai Välimeren alueelle.

9. Elämäsi suurin saavutus?
En tiedä, voinko ottaa kunnian tästä, mutta suurimmat saavutukseni ovat esikoinen ja kuopus. <3

10. Mikä on suurin bravuurisi keittiössä?
Täytekakut varmaan...

11. Mistä unelmoit juuri nyt?
Lomasta ja siitä, että yhteiskunnallinen tilanne paranisi ja saisin taas riittävästi pysyviä työkavereita.



En ollut ennättänyt tähän haasteeseen vastata, kun jo sain Sirpan väkerryksiä -blogin Sirpalta uuden haasteen, jolla haetaan näkyvyyttä blogeille, joilla on alle tuhat lukijaa. Ideana on vastata 11 annettuun kysymykseen sekä keksiä itse 11 kysymystä seuraaville haastettaville. Haaste jatketaan eteenpäin yhdelletoista bloggaajalle.

Sirpa kyseli tällaisia:

1. Millainen bloggaaja olet?
Rönsyilevä ja rajojen yli loikkiva. Pidän kotoilublogia, jossa myös matkustetaan ja touhutaan muutakin, joka ei aina ihan suoranaisesti liity kotoiluun eli kotona puuhailuun, kokkailuun, käsitöihin ja puutarhanhoitoon. Olen hurahtanut valokuvaamiseen, joten yleensä tungen postauksiini kuvia enemmän kuin kohtuullista.

2. Jos saisit toivoa yhden toiveen ja se toteutuisi, mitä toivoisit?
Toivoisin maailmaan enemmän ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja inhimillisyyttä. (Tulikos siinä jo kolme toivetta? Ei, kyllä nuo liittyvät kaikki toisiinsa!)

3. Lempituoksusi?
Pitääkö valita yksi? Puhdas pyykki, tuore pulla, vauvan tukka,... mutta jos voi valita vain yhden, niin se on raikas ja pirteä ulkoiluilma, joka ei oikeastaan tuoksu, mutta on niin raikasta että keuhkot tuulettuvat.

4. Erityistaitosi?
Tätä mietin pitkään, mutta en osaa nimetä mitään erityistä taitoa. Luulen, että useimmiten minulla on enemmän intoa kuin osaamista.

5. Entä minkä taidon haluaisit oppia?
Voi, vaikka mitä: haluaisin osata luistella, ratsastaa, soittaa jotain soitinta, piirtää, ymmärtää tietokoneiden sielunelämää...

6. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit ja miksi?
Olisin varmaan kissa. Oman tiensä kulkija, ylväs ja itsenäinen, mutta nauttisin elämästä, lämmöstä ja hyvästä seurasta. Mau!


7. Mikä vuodenaika viehättää sinua eniten?
Suomen neljä vuodenaikaa on rikkaus, josta en mielelläni luopuisi. Nautin niistä kaikista enkä voi nimetä yhtä yli muiden.


8. Mihin maahan/kaupunkiin/kohteeseen haluaisit seuraavaksi matkustaa?
Jos joskus pääsisin Islantiin, olisin hetken tyytyväinen... Myös Japani kirsikankukkien aikaan on haaveissa nähdä, mutta ehkä lähiajan ulkomaanmatkat eivät suuntaudu kauas. Jos kesällä pääsisin vaikka Tukholmaan...

9. Keräiletkö jotakin?
Muumimukeja, postikortteja aiheena mm. kotoilu, kissapulloja... elämyksiä...

10. Mikä saa sinut nauramaan?
Monet asiat, mutta yleensä arjen komiikka ja hassut tilanteet. Viime aikoina parhaat naurut oikein kyynelten kera sain, kun lueskelin Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmän päivityksiä.

11. Lempikirjasi?
Mahdotonta valita vain yksi. Luen mielelläni niin monenlaista, mutta esimerkiksi John Boynen teokset (etunenässä Poika raidallisessa pyjamassa), Eira Pättikankaan tuotanto, Paula Havasteen kirjat, Taivaslaulu, Neljäntienristeys...

Siinäpä ne. Taidan nyt olla sen verran tylsä, etten haasta tällä kertaa ketään. Mutta heitän haasteet ilmaan, joten jos joku haluaa, kysymyksiin saa mieluusti vastata!

Jo kauan sitten helmikuussa sain 365 kuppia kahvia -blogin Ritalta haasteen, jossa olisi aikomus ilahduttaa. Tarkoitus oli toimia jo aiemmin, mutta niin vain on aika rientänyt, että haasteeseen on vieläkin tarttumatta. Vaan kyllä minä vielä...

Postauksen lopuksi vielä hehkutus. Eilen illalla saunareissulla herkuteltiin pitkästä aikaa käristeillä. Kyllä maistui takkamakkara mainiolta!


Kotkottelemisiin!




4 kommenttia:

  1. Äiti voi äiti, jos ei lukioita niin käykö ammattikoulut? TEKIJÄ-J! Lukija! Ainakin mahdottoman kielioppipakkomielteisen esikoisen olet saanut aikaan! ;) Ihania kuvia taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän teen kirjoitusvihreitä. Sormet vaan naputtelevat omiaan näppäimistöllä. Onneksi sentään oikolukiessa yleensä näen pahimmat mokat, mutta jostain syystä jokaiseen tekstiin jää joku kämmi. Saatan viikkojenkin päästä niitä korjailla... mutta en nyt korjaa lukioita, koulujahan lakkautellaan kiihtyvällä vauhdilla, niin että korjaaminen on ajan- ja rahanhukkaa ;)

      Poista
  2. Siis toi kisu...aivan ihana...tuo on sitä kissanelämää parhaimmillaan...haikeita muistoja tuli mieleen :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo on kissaherroista suloisin - silloin kun haluaa. <3

      Poista