sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Maailman helpoin makaronilaatikko ja muita naistenpäivän kotkotuksia


Hyvää naistenpäivää kaikille kanssasisarille sekä muillekin blogin lukijoille!  Ensin voimat ja viitseliäisyyden vei tauti, sitten kiire ja remontti. Eli edellisestä postauksesta on monta päivää ja sen edellisestä myös. Olen vähän kärsinyt vieroitusoireista, mutta vielä siedettävissä määrin sentään.

Meillä remontoidaan vihdoinkin saunaa ja pesuhuonetta! Mutta koska siitä on tulossa ihan oma raporttinsa, niin ei remontista nyt enempää kuin maininta, että koko kotona oleva perhe on saanut mahdollisia aggressioitaan purkaa purkamalla laattaseinää, laattalattiaa, kyprokkiseinää, paneliseinää, sähköjohtoja ynnä muita saunan ja pesuhuoneen rakenteita. Pölyistä touhua!

Aloitin naistenpäivän paukuttamalla pesuhuoneen lattiasta laattoja irti. Tiukassa olivat ja asento oli - no, ei niin hirveän ergonominen. Kömmittyäni takaisin asuinkerrokseen ja huilattuani hetken, pistin vireille päiväruoan valmistuksen. Koska nyt ei ollut aikaa eikä paukkuja monimutkaisiin väkertelyihin, tein vain maailman helpointa (ja älyttömän hyvää!) makaronilaatikkoa.


Homma käynnistyy jauhelihan ruskistamisella ja maustamisella sekä sipulin haudutuksella.


Seuraavaksi mittasin kattilaan litran vettä ja paloittelin Koskenlaskijan. Koskenlaskijapalat kippasin veteen liukenemaan. Sulatejuuston ei tarvitse sulaa kokonaan, nesteen sekaan saa jäädä sattumia,
Kun jauheliha ja neste on valmista, kaadetaan raa'at makaronit astiaan ja lisätään ruskistettu jauheliha joukkoon. Makaronit ja jauheliha sekoitetaan.

Neste (vesi+sulatejuusto) lisätään ja vielä vähän hämmennellään, että juustosattumat eivät jää yhteen klönttiin.Sitten vain vuoka puoleksi tunniksi uuniin kahteensataan asteeseen. Tadaa, herkkuruoka on valmis!


Samoilla lämpimillä leivoin naistenpäivän päiväkahville kaakaomuffinseja, Käytin perusohjetta (ohje löytyy tästä linkis), mutta korvasin desin vehnäjauhoja kaakaojauheella ja nesteeksi laiton kahvia. Valmiit muffinsit kuorrutin tomusokerikuorrutteella, johon laitoin sekaan myös kaakaojauhetta ja nesteeksi kahvia. Koristeeksi liimasin simpukkakonvehteja, joita sain äidiltä jokin aika sitten.Kotosen setä muisti meitä naisia ostamalla reilun kaupan ruusuja meille kaikille silmän iloksi.Naistenpäivän iloksi vielä Heli Laaksosen runo naisen elämästä:

Naise elämää?

Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava.
Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kiltti.
Ku sää sano, mitä sää ajattel, sää ole rääväsuu.
Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist.
Jos sää anna, sää ole helppo nakki.
Jos sää pihtaat, haeta joltain muult.

Yritä täsä sit olla. Jua pari lasi kuaharii.
Venytel tualis semmottos, et pää menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi.
Hiukka hianon näköst.

Ei iloseks tulemiseks enemppä tarvita.

Pan lähettäen kaikil, joil o väsymyst ja kaikil, joil ei ol ja si kaikil, joil halut viesti laitta.

Kyl o helppo ol naine!!!


2 kommenttia: