lauantai 14. kesäkuuta 2014

UlkoruokinnassaKesän käytyä toden teolla taloksi, en voinut välttyä retkilounashoukutukselta. Olen ainakin viikon verran työmatkoilla unelmoinut eväsretkestä. Tänään, leppoisana lauantaina, haave toteutui!

Tarkoitus oli mennä rantalysteille ihan pitkän kaavan mukaan, siis saunomista ja uintia ja sen sellaista. Lähinnä rentoa oleilua ja luonnosta nauttimista... Luontoäiti kuitenkin päätti toisin ja lähetti tuimat pohjolan tuuloset puhaltelemaan täysin palkein eikä tuo kesäinen lämpötilakaan korkeita lukemia hätyytellyt. Elohopea oli pysähtynyt 14 plusasteeseen.

Kotona jo päätimme jättää saunomiset ja uimiset myöhäisempään ajankohtaan, mutta evästä pakattiin koriin kuitenkin. Kehotin Kotosen setää ottamaan tarpeeksi vaatetta mukaan, että sitten tarkenisimme herkutella kesäeväilla ulkoilmassa.

Päästyämme perille Lipettiin, melkein iski epätoivo...  Itselläni oli kuitenkin liian vähän vaatekerroksia. Mutta sitähän ei passannut hetikään myöntää. Tuuli tuuli vinhasti ja aallot vain loiskuvat vasten rantaa. Mutta periksi ei annettu, vaikka setä epäilikin, ettei edes saataisi grilliä tulille.
Tuli syttyi kuitenkin nätisti ja saatiin kesän ensimmäiset käristeet grillatuksi. Fetasalaatti, perunasalaatti ja tänään paistetut sämpylät kruunasivat kesäisen makunautinnon. Jälkiruoaksi nautittiin kahvia muumimukeista ja herkuteltiin tänään leivotuilla kanelipullilla. Voi että maistui ruoka hyvältä luonnon helmassa!Kommelluksilta ei tälläkään kertaa vältytty, vaan kuvakulmia etsiessäni onnistuin kaatamaan kivennäisvesipullon kahvimukini päälle... tulipa taas liinapyykkiä! Onneksi on pesukone!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti