maanantai 16. kesäkuuta 2014

Mansikka ja persikka

Viikonloppuna oli puolitutun pojan 9-vuotissyntymäpäivä. Sain kunnian leipoa juhliin täytekakut. Sankarin herkkua on mansikkakakku, mutta vieraissa oli mansikka-allergisia. Siksipä kakkuja piti olla kaksi. Sankari määräsi, että kakku piti täyttää mansikoilla ja banaanilla, mutta toiseen sai laittaa täytteeksi jotain muuta, mutta koristella piti persikalla.

Onneksi sain nuoren miehen tilauksen hyvissä ajoin, että ehdin pohtia asiaa.

Torstaina jo paistoin kakkupohjat. Perjantaina täytin ne ja lauantaina koristelin.

Mansikkakakun sisällä on kostukkeena laktoositonta maitoa, itse keitettyä mansikkamarmeladia, pakastemansikoita ja banaaniviipaleita sekä vispikermaa. Päälle tuli kermavaahdon lisäksi mansikoita ja suklaakoristeet.
 Mansikat olivat Puolasta, mutta yllättävän hyviä. Kotimaiset mansikat kun tähän aikaan vuodesta maksavat... no... mansikoita!

Persikkakakun kostutin omenamehulla. Väliin laitoin omenasosetta ja kermavaahtoa. Päälle viipaloin säilykepersikoita ja lisäkoristeeksi muutama sitruunamelissan lehti ja kultarakeita. Reunoille pursotin Flora Vispiä, se kun kestää hyvän näköisenä pidemmänkin säilytyksen. Tämän kakun päälle laittelin myös kiillekerrosta, vaikka se ei vahvin lajini olekaan.

Laitan vielä pari kuvaa siitä, kuinka kämmäillen voi tehdä "taidetta". Tipautin nimittäin kermavaahtokokkareen pöydälle, vaikka tarkoitus oli koristella kakkua...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti