torstai 5. kesäkuuta 2014

Hellepäivän välipalanenJipii, lakkiasten jämäruoat alkaa olla käsitelty! Tänään hurjassa helteessä töistä palatessa poikkesin matkan varrelle sattuneeseen saksalaislähtöiseen ruokakauppaan. Ostoskoriin keräsin vastapaistettuja sämpylöitä, jugurttia ja hedelmiä. Heräteostokseksi nappasin mukaan kirsikoita ja kahvijuomaa.

Kotona odotti uunituore Kodin kuvalehti. Terassilta kuului kutsuhuuto, joten halkaisin yhden sämpylän, sipaisin sille lakkiaisrääppiäismunavoita, huuhtelin kirsikat ja kuopuksen kanssa vetäydyimme kahvijuominemme ja lukemisinemme ulkoruokintaan. Aah, kesä! Ihanaa!
Välipalahetken astiat ovat kirppislöytöjä. Kehrä-sarjan astioita löytyi joku vuosi sitten kirppareilta jatkuvasti. Minulla onkin sarjan juomalaseja, kakkulautasia ja jälkiruokakuppeja vaikka isommallekin porukalle. Fanta-laseja olen viime aikoina bongaillut ja ostellut. Niitä on meillä kolme ja ostan lisääkin, jos satun sopuhinnalla löytämään. Muumi-tarjotin on muutaman vuoden takainen joululahja kummitädiltä.

Tippaleipäaivoinen voi syödessään ja lukiessaan samalla tarkkailla ympäristöään. Niinpä havahduin kukkaistutusten hätähuutoon. Olin kastellut kukat jo aamulla ennen töihin lähtemistä, mutta helteisessä ja tuulisessa säässä kasteluvettä näköjään kaivataan kahdesti päivässä. Samalla ihailin juhannusruusun alkavaa kukintaa. Juhannuksena tuskin puskassa on enää yhtään kukkaa...
1 kommentti:

  1. Ai että mä tykkään noista ruusukuvista! Saksalaisista kahvinkorvikkeistakin varmasti tykkäisin, mutta kun ne ei oo laktoosittomia tai edes vähälaktoosisia.

    VastaaPoista