torstai 26. kesäkuuta 2014

Puut tarhassa ja muita kasvejaTänään pyöräilin pois töistä mukavassa kesäsäässä. Turha helle ei kyllä vieläkään vaivannut... Kuitenkin sen verran oli kesäinen olo, että katselin avoimin mielin ympärilleni ja huomasin taas, kuinka kasvit kukoistavat. Siis heti kotipihaan saavuttua piti säntäillä pitkin pientareita kuvia ottamassa. Otsikko on kyllä jälleen vähän asian vierestä, kun nämä otokset nyt ovat enemmän niitä muita kuin puita...

Etuoven rappusten pielessä kukka-asetelmat jaksavat pistää parastaan, vaikka ovat välillä luvattoman huonolla hoidolla. Kokeilin tänä vuonna ensimmäisen kerran kosmoskukkia ja olen oikein iloisesti yllättynyt!Varjoliljatkin puskevat esiin kotkansiipisaniaisten viidakosta. Ihanan herkkä kukka!

Amanda B:n outletista jo jokunen kesä sitten ostettu betonipatsas kestää säätä ja aikaa.Meidän terassi on oiva kesähuone! Vaikka tänä kesänä sinne olisi melkein kaivannut lämmitystä. Mutta kukat purkeissa viihtyvät, kun ei helle ja kuumuus niitä kärvennä.


Nämä amppelit kukkivat kuin viimeistä päivää. Minnekähän veisin mamman muruset lomamatkan ajaksi hoitoon? Esikoiselle ei viitsi kastelu-urakkaa jättää. Hän ei vielä osoita minkäänlaisia hortonomioireita... tai ehkä jo vähän kuitenkin, sillä ostattihan hän alkukesästä itselleen basilikan kasvatettavaksi. Vaan kävi kuten useimmille koiran kinuajille. Eli äiti hoitaa...


Orvokit ovat ihan itsestään ilmestyneet terassin vierelle ja alppiruusun juurelle.Viime syksynä leikkasimme punalehtiruusun melkein maata myöten poikki. Se oli niin ränsistyneen näköinen. Ruusu kasvattaa toki uusia versoja, mutta sen juurella kasvava kuunlilja pukkaa kukkaa enemmän kuin koskaan ennen.


Ukontulikukat ovat liikkuvaista sorttia eivätkä ne kestä penkissä. Tänä vuonna muhkeimmat yksilöt kasvavat muurin kupeessa autotallin oven pielessä.


Marjatuomipihlajan marjapoikasia.
 

Ruusukin pian kukkii!


Miun uusi menopeli! Entinen olisi vaatinut kunnon huollon ja ehkä osien vaihtamista. Koska en autoile, vaihdoin fillaria. Nyt kelpaa taas ajella! Pyöräilinkin ylimääräisen iltalenkin ja otsikkokuva sekä alakuvat ovat lenkin varrelta napattuja otoksia.Sattuipa entinen työkaveri olemaan lenkittämässä koiraansa yhtä aikaa. Hän vinkkasi erikoisista kävyistä, jotka kasvoivat jättikuusissa. Kuva ei tee kävyille oikeutta, näyttivät luonnossa kummallisen punertavilta ja pihkaa puskivat läpi kuin helmiä konsanaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti