tiistai 9. heinäkuuta 2019

Toinen sukkaperhe ja parit sinkut

Ohhoh. Maaliskuulta taitaa olla Kotosen tädin edellinen käsityöpostaus. Silloin kerron neulomistani perhesukista.

Mutta vaikken tekeleistäni ole tänne blogimaailmaan raportoinut, en oikeasti ole saanut pidettyä näppejäni erossa langoista ja puikoista. Jotain valmista on aina silloin tällöin putkahdellut maailmaan. Sukkia enimmäkseen, vaikkei niitä kukaan tarvitse. Koko meidän sukumme on käsityökansaa ja naisten hyppysissä syntyy toinen toistaan taidokkaampia neulomuksia. Ylituotantoa on, mutta onneksi tästä hommasta ei lomauteta, heh.

Nyt iski into esitellä sukkatekeleet ja niin oli kiire kuvata, etten edes ollut höyryttänyt sukkia ennen kuvausta, joten eivät ole oikein kunnolla kuvaukselliset. Mutta menköön nyt näin!

Mutta vaikka kukaan ei näitä neuletöitä käyttöön tarvitsisikaan, niillä on ollut tärkeä tehtävä. Niiden avulla täti on järjestellyt ajatuksiaan, levännyt, meditoinut ja pitänyt päänsä kasassa. Neulominen on rentouttavaa ja voimaannuttavaa puuhaa, joten neulon vastakin, vaikkei valmiille töille löytyisikään käyttäjää.

Perhesukkien jälkeen syntyi vielä toinenkin sukkaperhe. Sukat isälle, äidille ja pienelle perheenlisälle.


Junasukat näyttävät hassuilta, mutta ovat kuulema parhaat mahdolliset pieniin viuhtoviin kinttuihin, sillä nämä pysyvät vauhdissa mukana jaloissa eivätkä lentele tien poskeen.


Jouluväriset raitasukat syntyivät reissujen sivutuotteena  jostain Tallinnasta ostetusta langasta. Langan vyöte on hukassa, joten en ole ihan varma, oliko se Regiaa vai jotain muuta saksalaista lankaa. Jotenkin halusin vaihteeksi tehdä niin perusperussukat kuin mahdollista, joten varsikin on tylsää kaksi oikein, kaksi nurin -joustinneuletta.


Ihmeen hyvin onnistuin saamaan sukkaparista lähes identtisen. Kärjetkin ovat vain pikkiriikkisen erilaiset.


Valtameren sävyjä toistavat sukat ovat myös jotain ulkolaista lankaa. Näidenkin vyöte on omilla teillään. Olen ollut anteeksiantamattoman huolimaton hukatessani vyötteet... Niissä olisi pesu- ja hoito-ohjeet.


Tässä langassa oli jo valmiiksi kummallisia nyppyjä siellä täällä, joten ihan uudet sukat näyttävät käytetyiltä. Ei hyvä. Siksikin olisi pitänyt älytä pitää langan vyöte tallessa. Olisin tiennyt jatkossa jättää saman sarjan lankakerät kauppaan.


Olen tänä vuonna neulonut 19 sukkaparia. Jokohan riittäisi? Ei varmaan...

6 kommenttia:

  1. Sukkaa pukkaa, kesät talavet ❤

    VastaaPoista
  2. ihania ,sukkia;))paljon:)))
    (minäkin ostin sukkalankoja,joulusalaisuuksiin;(,minulle sukat kutoo yksi ihana virka-ystävä)),
    Nyt kesälläkin ,on ihana vetästä villikset jalkaan ,käpertä lukemaan hyvää kirjaa...
    Ihanaa heinäkuuta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sellainen paha vika, etten pysty vastustamaan lankahoukutuksia kaupassa... niissä kun on niiiiiin ihania värejä. Sitten on pakko neuloa, kun kerran on tullut langat hommatuksi :)

      Tämä heinäkuu on alkanut sen verran vilpoisena, että villasukat on pitänyt kaivaa esiin. Onneksi niitä on! :)

      Helteisempää heinäkuuta kuunsillalle! <3

      Poista
  3. Nuo pienet junasukat on niin cool... tosi hauskat tuli just tuosta langasta.

    VastaaPoista