torstai 21. toukokuuta 2015

Kevään keltaista


Niin se sitten loppui odotettu kesäloman ensimmäinen pätkä. Toinen pätkä on tiedossa loppukesästä. Nyt ei voi hellettä hirvitellä. Fleecetakkia sai päälleen kiskoa, jos meinasi ollenkaan tareta. Kuivuuskaan ei vaivannut, vaan vesisade oli lähes päivittäinen vieras. Joten aika monta to do -listan kohtaa jäi loppujen lopuksi tekemättä. Vaan ei sen niin väliä, elämä jatkuu vielä loman jälkeenkin.

Sateetta ei selvitty näin ensimmäisenä työpäivänäkään. Eilisellä pyörälenkillä takarenkaasta lähti ilmat pihalle ja jo eilen lykkäsin pyörää pitkin katuja. Silloin kotia kohti, mutta tänään työnsin fillarin huoltoon ja vettähän satoi. Onneksi ei kaatamalla, mutta sitkeää tihkua koko ajan kyllä.

Mutta kun työpäivä sitten oli ohi, sää oli muuttunut. Jos nyt ei lämpimäksi, niin ainakin aurinkoiseksi. Kotipihassa aurinko kultasi vaahteraa niin, että oli pakko tarttua kameraan ja yrittää ikuistaa tuo kaunis hetki.



Eilen jo kuvasin pihan kukkia. Vuohenputki rehottaa vähän joka paikassa, vaikkei oikein olisi väliksi. Mutta vuohenjuuri ilahduttaa näin keväisin keltaisella loistollaan.


Pitkäksi venähtäneen nurmikon keskellä väripilkkuna nököttää siellä täällä itsekseen nurmikkoon kylväytyneet esikot.



Oikein aurinkoisilla paikoilla ovat jo voikukatkin villiintyneet kukkimaan. Voih. Kohta on yhtä voikukan höytyväpalloa meidänkin nurmikkomme. Pitäisi kai opetella syömään voikukan lehdet ja nuput, niin saisi senkin rikkaruohon hyötykäyttöön.

Eilisellä sinitaivaalla sateiden välissä taivaalla lenteli lentokoneita jättäen jälkeensä valkoiset vanat ja kaukokaipuun. Tuohon kaukokaipuuseen kävin tänään helpotusta lähikaupasta, mutta siitä kerron lisää toisen kerran... Tosin voi olla, että se "helpotus" vain lisää matkakuumetta.


Kuopuksen täysi-ikäistyminen tietää monenlaisia hoidettavia asioita. Eilen autoilimme koko perheen voimin Kerimäelle muuttamaan lapsen pankkiasiat hänen omikseen. Koska olimme perillä erittäin hyvissä ajoin, kipaisimme herkuttelemaan jäätelöllä kahvila Kaivopirtille. Ulkolämpötila oli sen verran hyytävä, että nautimme kesäherkun sisätiloissa.



Huomisen jälkeen on taas viikonloppu. Olipa mukavaa loman jälkeen aloittaa työviikko näin kevyesti. Viikonlopulle on monenlaista hauskaa suunnitelmaa. Joten pysykäähän kanavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti