sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kakkukekkerit


Puoli vuotta sitten, joulukuun alkupäivinä, olin reissussa Saksan maalla. Sieltä toin tuliaisiksi lasipurkillisen kiviä. Kokonaisuus oli niin hieno, että olen vain säilyttänyt purkkia ja ihaillut sitä hyllyn reunalla.

Kivethän ovat oikeasti karkkia ja viime päivinä olen huolestuneena pohtinut sisällön hyödyntämistä, sillä eihän elintarvikkeita voi loputtomiin säästää. Kuopuksen syntymäpäiväkakkuun ajattelin kivet hyödyntää, mutta piti pähkäillä, että miten! Kivikakku kuulostaa kovalta enkä ollut vakuuttunut kakun houkuttelevuudesta.

Vuosien ajan olemme onnistuneet pääsemään kerran vuodessa ihanalle aurinkolomalle Välimeren rannoille. Nytkin kuopus on lämpölomasta haaveillut, mutta tänä vuonna vain haaveilemme ja muistelemme aikaisempia reissuja. Mutta siitä sitten keksin, että tarjoan välimerellisen hiekkarannan syntymäpäiväkakussa. Eli näin:




Pelkällä makealla kakulla ei meillä täysi-ikäistymistä juhlita, joten pöytään päätyi myös voileipäkakku,



mansikkakuppikakut




sekä kantarellipiirakka, irtokarkkikupillinen ja keksikuppi.




Että me sitten syötiin! Röyh.

Ja oikein paljon onnea meidän kuopukselle, joka on jo aikuisten kirjoissa ja kansissa!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos... mie niin tykkään tehdä erilaisia :)

      Poista
  2. Taivas, mitä kakkuja teillä on taas parina päivänä ollut tarjolla! Sinä olet aivan supertaitava myös näiden kakkujen kanssa!!!

    Mitä noi kuppikakkuvuokat on? Tommosia en oo nähnytkään. Ja se joku päivä sitten esittelemäsi pursotinsetti on sen verran mielenkiintoinen, että meillä voi kohta pian olla taas jotain samanlaista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos kehuista :) Ihanhan tässä nolostuu, kun noin suitsutetaan....

      Kuppikakkuvuoat olen tilannut netistä, muistaakseni Leipurin putiikista. Mutta ei siellä enää samanlaisia näkynyt, kun yritin tarkistaa tilannetta. Olivat tosi käteviä, kun paperin sai helposti pois syötävän ympäriltä.

      Pursotinsetti on tosi houkutteleva. :) Ei kun vain ostoksille! :)

      Poista