sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Väri-ilotulitus


Jestas, miten meillä on huusholli sekaisin! Kuopus muuttaa esikoisen kammariin ja esikoisen tavarat ovat menossa kuopuksen huoneeseen. Homma on enemmän kuin vaiheessa ja olohuoneeseenkin on iskenyt tavaranpaljouden hyökyaalto. Voi tätä yltäkylläisyyden aikaa, kun kaikilla on kaikkea yllin kyllin ja ylen määrin!

Onneksi on Facebookin Annetaan, vaihdetaan, vastaanotetaan -sivusto. Tänään meiltä lähti uuteen kotiin valkoinen melamiinihyllykkö kahvipaketilla ja kuopukselle löytyi kunnollinen 120 cm leveä uusi sänky viidellä kahvipaketilla. Facebookin toiselta kirpparilta löytyi vielä siihen petarikin eikä maksanut kuin 8 €. Vielä pitäisi kuvata ja laittaa tarjolle kuopuksen koulupöytä.

Tänään meitä taas hemmoteltiin mahtavan hienolla syyssäällä. Kuopuksen kanssa pinkaisimme kesken muuttoruljanssin vähän haukkaamaan happea ja nauttimaan ruskasta, joka suorastaan hehkuu kauneutta ja säteilee hyvää mieltä. Ahnehdin maisemaa kameran linssin läpi.
Onko tänä vuonna tavallista mahtavampi ruska? Vai onko se aina tällainen, mutten vain ole sitä ennen huomanut vai enkö vain muista?

Päiväkävelyn jälkeen pyöräytin perunarieskoja, sillä niitä oli tehnyt mieli siitä lähtien, kun olin lukenut Ritan blogista kuinka hän oli näitä herkkuja leiponut.

6 dl kylmää perunamuusia
4 - 6 dl vehnäjauhoja (tai ohrajauhoja)
2 tl suolaa
2 kananmunaa

Ainekset pyöräytetään sekaisin (ei vaivata!!) ja tehdään 8 kakkaraa, jotka taputellaan pellille pyörylöiksi (4 pyörylää pellilleen) ja paistetaan 250 asteessa reilu 10 minuuttia niin että pintaan tulee tummia laikkuja. Ja sitten nautitaan!!!4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Sinua ajattelin, kun kuvia blogiin latasin. Että saa lapsonen kaukana maailman äärissä nähdä, miltä kotikaupungissa tällä hetkellä näyttää. <3

   Poista
 2. Kaunista on! Ja sun perunarieskasikin on PALJON KAUNIIMPI kuin mun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneus on katsojan silmässä, kuten vanha sanonta väittää. Joten perunarieska-asiassa olen toista mieltä, jos sallit... ja vaikket sallisikaan ;)

   Poista