lauantai 31. joulukuuta 2016

Kello viiden tee

Koska kirpputorilta löytyi juuri sopiva kapistus Cream Tean tarjoiluun, päätimme Lontoossa asustelevan esikoisen kanssa pistää pystyyn kello viiden teekestit.

Tarjottimen alimmaiselle tasolle teimme englantilaiseen tapaan kolmioleipiä. Yksi täyte tehtiin tonnikalasta, kermaviilistä ja tuoreesta kurkusta, yhteen täytteeseen käytettiin kylmäsavulohta ja tuorejuustoa ja yksi täyte oli kinkkua ja juustoa.

Esikoinen leipoi skonssit ja niihin tuli ainakin vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa, sokeria, voita ja maitoa. Lämpimät skonssit tarjoiltiin mansikkahillon ja paksun kermavaahdon kera.


Tarjottimen ylimmälle tasolle olisi kuulunut laittaa jotkut pienet, mutta herkulliset leivokset.  Niitä ei tähän hätään ollut saatavilla, joten pikaisesti tein riisisuklaata, joka sai leikkiä leivosta.

Riisisuklaat


125 g kookosrasvaa
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
8 dl riisimuroja

Sulatetaan rasva kattilassa ja annetaan jäähtyä vähän. Sekoitellaan sekaan kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri ja hämmennetään seos tasaiseksi. Lopuksi lisätään riisimurot. Kahden lusikan avulla lusikoidaan tahnaa pieniin karamellivuokiin ja annetaan jähmettyä.




Oli meillä oikein herkkukestit, vaikka pöytäliinaksi unohtuikin joululiina... Ja syötävää oli niin paljon, että olisi riittänyt isommallekin porukalle! Röyh.

2 kommenttia:

  1. Oi-joi-joi, mitkä herkkukestit todellakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika yltäkylläistä... Nyt pitäisi ottaa sinusta mallia ja ryhtyä herkkulakkoon, mutta en ole ollenkaan niin sinnikäs. Hatunnosto sinulle!

      Poista