tiistai 18. lokakuuta 2016

Kurpitsaa lettutaikinassa

Sitä kurpitsasosetta tuli sunnuntaina todellakin tehtyä. Iso, viiden litran kattilallinen!



Maanantaina pussitin ja pakastin sosetta suunsa sulkeviin pusseihin.


Ihan kaikkea en raaskinut pakastaa, vaan osan soseesta sujautin uusiokäyttöön napattuun jäätelörasiaan. Olin jo nettiä selaillut ja löytänyt kokeilemisen väärtejä ohjeita, mm. Sillä sipuli -blogista kurpitsalettujen ohjeen. Eilen illalla en töiden jälkeen enää jaksanut käydä kokkailemaan, mutta tänään töistä tultua jääkaapissa ei ollut oikein mitää syötävää, joten nyt oli oiva tilaisuus testata houkuttelevaa reseptiä.



 Kurpitsaletut


3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

1/4 tl suolaa
3 dl maitoa (ohjeessa sanottiin, että täysmaitoa ja osa vaikka kermaa, mutta eihän meillä ollut kuin rasvatonta maitoa, joten sillä mentiin.)
2 dl kurpitsasosetta
1 muna
2 rkl hunajaa (joka unohtui kuvasta)
voita paistamiseen

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.
Laita toiseen kulhoon muut aineet ja sekoita. Lisää joukkoon jauhoseos.
Paista pannulla keskilämmöllä runsaassa voissa molemmin puolin.

Sillä sipuli -blogissa oli myös ohje kurpitsan soseuttamiseen uunissa, joten jos sosetta ei satu olemaan valmiina, kuten minulla nyt, sieltä voi käydä vinkit nappaamassa.

Taikinasta tuli piristävän aurinkoista :)


Miltei 50 vuotta olen selvinnyt letunpaistoista ilman pikkulettupannua. Kesällä oli aikomus kokeilla jotain jälkiruokapaistosta, jota varten piti shoppailla uusi pannu. Hyvistä aikomuksista huolimatta ohje jäi kokeilematta, mutta pannu pääsi testiin kurpitsa-aikakaudella.


Mälsä juttu tässä on, että pannu on moninkerroin laajempi kuin suurinkaan hellamme levyistä, joten reunimmaisten lettujen paistuminen ei tapahtunut toivotulla tavalla, vaan toinen reuna tuppasi aina jäämään vähän vaaleaksi, kun toinen reuna jo ruskistui ylen määrin.


Taikinasta riitti ja riitti. Kahden hengen syötäväksi yllin kyllin lettusia.


Mmmm, omenahillon ja vaniljakastikkeen kanssa syntisen hyvää... vaahterasiirapin kanssa, jos mahdollista, vieläkin parempaa.


Onneksi sitä sosestta on siellä pakastimessa moneen lettutaikinaan! Slurps!

4 kommenttia:

  1. Kyllä on taas tädillä niin herkulliset kokkailut! Mulla on ihan sama tuon lettupannun kanssa: reunat roikkuu levyn yli...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä sitä pienemmälle pannulle montaa lettua sopisikaan... Täytyy vain yrittää siirrellä pannua ja toivoa parasta :)

      Poista
  2. Ihanan näköistä ja varmaan makuistakin! Tuli jo otsikosta vesi kielelle :)

    VastaaPoista