perjantai 28. lokakuuta 2016

Valmistumisia ja valmistautumisia

Tänään piti olla tosi tehokas siivouspäivä. Matot ja muut tekstiilit ulos tuulettumaan ja lattioiden luuttuaminen, pölyjen pyyhintä ja muut puunaukset. Mutta sää sotki suunnitelmat. Taivas mätti vettä ja tuuli pyöritteli sitä joka paikkaan. Tuulettaminen ei tullut kysymykseenkään, enhän tahtonut enkä tohtinut kastella kaikkia mattoja ja sohvan tyynyjä.

Siivous supistui imuroinniksi ja sipistelyksi. Tosin pesin peilejä ja ikkunoita enemmän kuin etukäteen olin suunnitellut ja varastoonkin ehdin tavaroita hämmentämään. Mutta kyllä sain jotain valmistakin aikaiseksi, kun otin ja viimeistelin keskeneräisiä tekeleitä.

Jo kesällä harrastin vaatteiden värjäämistä. Valkoisesta neuletekista tuli farkunsininen, mutta valkoisia nappeja en värjännyt, niistä kun oli yksi kadonnut maailmalle. Nyt päätin vihdoin ommella takkiin uudet napit. Mutta siniset vai ruskeat? Johan on pulma!Valitsin ruskeat, ettei elämä olisi liian ennalta-arvattavaa. Käytin ompelussa apuna vanhaa kikkaa ja laitoin napin alle ompelun ajaksi tulitikun. Sen avulla ei tule ommelluksi nappia turhan tiukkaan.Vihdoin sain kuvatuksi myös syksyn ensimmäiseet valmistuneet neuleet. Turkoosin sinisiä tuubihuiveja valmistui kaksi... Huivilankaa tuli ostetuksi Tallinnasta reilusti, ettei loppuisi kesken. No, yhdestä vyyhdestä syntyi yksi huivi, toisesta kerästä toinen huivi. Vielä olisi kolmas kerä jäljellä, mutta ei kai ole mitään järkeä siitä enää tuubihuivia kilkutella.Sukat laitoin alulle jo viime keväänä, mutta kesä tuli väliin ja homma jäi kesken. Nyt olikin muistelemista, miten olin edellisen sukan tehnyt... Ihan en muistanut ja kärki on sukissa erilainen. Mutta antaa olla vaan!


Huomenna olen lähdössä reissuun vallan varhain. Tiedossa on kahdeksi päiväksi enemmän ohjelmaa kuin laki sallii. Siksi oli pakko tehdä alustava etukätissuunnitelma, josta sitten voi poiketa tarvittaessa ja ajan loppuessa kuitenkin kesken.Päästäkseni keskelle tapahtumien keskipistettä, on matkustettava monta tuntia. Matka menee ihan huomaamatta, jos on mukana lankaa ja puikot. Ajattelin, että on fiksua luoda silmukat ja neuloa muutama kerros jo kotona, ettei tarvitse liikkuvassa linja-autossa yrittää päästä alkuun... Hups... vähän innostuin!


Matkalaukku alkaa olla pakattu. Vielä valmistelen huomiset eväät, sillä herätys on aamuyöstä. Siksi otan aamupalan mukaan ja syön matkalla. Sitten saunaan ja peiton alle. Nukkukaa hyvin!


2 kommenttia: