sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kevät korissa


Lyhyen ja leudon talven jälkeen kevät näytti saapuneen ennätysaikaisin. Niinpä ihmiset ovat kaivaneet polkupyöriä varastojen uumenista ja säilöneet jo talvikamppeita naftaliiniin. Ei olisi pitänyt nuolaista liian aikaisin, sillä eilen alkoi taivas vihmoa räntää ja tänään maa on valkoinen. Onneksi aurinko paistaa kirkkaasti ja innokkaasti yrittäen sulattaa lumen ja sydämet. Jos tuuli ei puhaltelisi täysin palkein, keli olisi oivallinen ulkoiluun.






Tiistaina olin taas Taito Shopin virkkauskurssilla. Meitä oli 12 opetettavaa ja tarkoitus oli tehdä afrikkalaisia kukkia tai koreja. Olin jo kotona päättänyt, että haluan tehdä virkatun korin kirpparilta ostamani leipävuoan ympärille, se kun meillä päätyi suojaruukuksi. Eihän sen malliselle purkille ohjetta löytynyt, mutta onneksi osasin luovasti omasta päästä käydä tekemään. Ensimmäisen version purin, mutta toinen onnistui paremmin. Opettajalla riitti kiirusta, kun yksi jos toinenkin oli henkilökohtaisen opastuksen tarpeessa. Itse selvisin omatoimisesti, kiitos aikaisemman virkkaushistoriani. Onneksi siinä vaiheessa, kun piti tekemäni reunus, jolla siirrtyttiin pohjasta reunaan, opettajalla oli hetkinen aikaa neuvoa minua. Hieno systeemi se olikin enkä olisi itsekseni moista hoksannut.







Jo koria tehdessäni suunnittelin, kuinka siihen tulee pikkunarsisseja ja keltainen silkkinauha pylväsrivistöön koristeeksi. Silkkinauhaa en varastoistani löytänyt, vaikka kaikenlaista onkin tullut jemmatuksi vuosien varrella. Narsissit kuitenkin pääsivät koriin kukoistamaan ja korin asettelin terassin pöydälle. Siinä on narsissien hyvä olla viileässä ja raikkaassa ulkoilmassa ja itse voin kukkien kauneutta ihailla keittiön ikkunasta.







Kun olin kasin virkkuukoukulla koukkuillut paksun ontelokuteen kanssa, kolmosen puikoilla ohuen Nalle-langan neulominen tuntui vallan hullunkuristelta. Ihan tuppasi suorastaan hymyilyttämään.
Olenkin viime ajat ollut sellaisessa käsityökoukussa, että Virkkukoukkusen kortit kertovat ihan oikeasti eletystä elämästä. Minun elämästäni.


6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aika moni osaa, jos vain yrittää... Viime kesänä haastoin itseni tekemään kymmenen sellaista asiaa, mitä en ollut ennen tehnyt. Piti mennä epämukavuusalueillekin, mutta löysin ihan uusia puolia itsestäni. Yleensä onnistumisen esteenä on se, ettei edes yritä.

      Poista
    2. Saman olen huomannut! Siksi aloitin blogin pitämisen, leivoin pullaa, kasvatan pelargoneja, neulon... Tänään puhuin yleisön edessä -aikuisten ihmisten... Haasteita!

      Poista
  2. Piti heti kiiruhtaa tänne kattomaan mitä ihmettä sie virkkailet...tosi nätti ja keväinen narsissipesä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Tänään palasin mosaiikkikurssilta mukanani keskeneräinen mosaiikkipöllö ja 8 kg ontelokudetta... Ettei vain tekemisen puute pääsisi yllättämään!
      Ja ihanan kippurasydämen virittelen ovikoristeeksi heti kun olen kotona päivänvalon aikaan. <3

      Poista