keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Yksinäinen narsissi

Maanantaina luin somesta tiistain kukkatempaukesta. Kauniisti kotimainen -sivustolla kerrottiin, että monissa kaupungeissa olisi mahdollista löytää kaupungille jaettuja narsissipaketteja kotiin vietäväksi. Paikallinen puutarhaliike Savonpirkka ilmoitti myös olevansa tempauksessa mukana, joten kotikaupungissanikin olisi mahdollista tähän iloiseen kukkayllätykseen törmätä.

No, tiistaina minulla oli iltavuoro, joten arvelin kaikkien yksinäisten narsissipakettien tulleen jo pelastetuiksi ennen kuin olisin liikkeellä ihmisten ilmoilla. Vaan kuinkas kävikään?

En porhaltanut töihin normaalia reittiäni suorinta tietä, vaan kieppasin kaupungin kautta jättääkseni lähtevää postia ainoaan matkani varrelle sattuvaan postilaatikkoon. Sepä olikin kannattava poikkeaminen! Kauppatorilla, Savon Apteekin oven pielessä nökötti edelleen yksinäinen kukkapuketti, jota ei vielä kukaan ollut kotiinsa pelastanut. 




Minähän pelastin ja olin löydöstäni aidosti ilahtunut! Ensin kiikutin paketin kainalossani työpaikalle, jossa se joutui vaatekaappiini työpäivän ajaksi. Jos olisin ollut hyvä ihminen, olisin sen käärinyt pois sellofaanista ja kiikuttanut kukkasen toisen samanmoisen vierelle asiakaspalvelutiskillemme. Siellä nimittäin komeili kirjaston oven pielestä löytynyt narsissiruukku. Mutta ajattelin, että yksi kukka riitti työpaikalle, toiselle tarjoaisin hyvän kodin meiltä Kotoselta.


Työpäivän päätyttyä pakkasin kukkasen reppuun ja viskasin sen selkääni keikkumaan kotimatkan ajaksi. Talvi-ilta oli tunnelmallisen näköinen, vaikka lämpötila olikin plussan puolella. Kevään merkkejä ilmassa!




Kotona virittelin kukkapurkin virkkaamani ruukunsuojuksen sisään ja asettelin keväisen ilahduttajan ruokapöydän päätyyn.



Niin oma löydökseni kuin kirjaston oven pielestä löytynyt ilostuttaja on jaettu Instagramissa tunnuksella #yksinäinennarsissi. Se oli pieni kiitos isosta ilosta.


Iloisille ihmisille tapahtuu iloisia asioita. Tämä oli niin mukava yllätys! Ihanaa, kiitos Savonpirkka!

6 kommenttia:

  1. Kaunis, kaunis tarina. Kukka sanoo: kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kampanja levitti paljon iloa ja hyvää mieltä. Kiitollisin mielin ajattelen järjestäjiä <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Eikäs vain! Tuntemattomien ilahduttaminen pyyteettömästi on nykyään harvinaista, mutta arvokasta <3

      Poista
  3. En ollut tuollaisesta kampanjasta kuullutkaan, aivan huippua! Ja kiva, että yksi yksinäinen nökötti odottamassa juuri sinua, sisko ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onni potkaisi, onneksi ei sattunut :) Ajattelen, että kohtalo halusi minun löytävän yhden kukan, että voin kertoa iloisesta tempauksesta eteenpäin :)

      Poista