lauantai 22. heinäkuuta 2017

Rippikakkuja

Nyt on täti taas vähän polleeta. Tuli nimittäin niin tärkeä juhlakakkutilaus, ettei tosikaan! Ystävän tytär konfirmoitiin tänään ja sain kunniain leipoa pirskeisiin makeat kakut. Asiaa kyseltiin hyvissä ajoin hyvin varovaisesti ja loppukaneetilla, että kieltäytyminen on sallittua. Enhän minä nyt näin mukavasta hommasta kieltäydy, varsinkin kun kalenterissa oli sopivasti tyhjää tilaa.

Pikkuisen tuli osviittaa toiveista, mutta aika lailla sain häärätä oman pään mukaan. Varsinkin tämän perinteisemmän version kanssa. Glulteeniton kakkupohja kostutettiin laktoosittomalla maidolla, väliin sileää mansikkahilloa ja mustikka- ja mansikkamoussea. Tätähän jo kerran kokeilin ja mainioksi havaitsin. Raikasta ja maukasta.Koska elämme mansikoiden parasta sesonkia, päädyimme sulassa sovussa koristeissa perinteiseen mansikkakermakakkuun. Pursotustoiveesta tuli kuva ja huh huh. Melkein meni pursotukset harjoitteluksi!

Toiseen kakkuun tein koristeet toiveiden pohjalta sokerimassasta. Sokerimassakoriste kiilteen päällä on alttiina kosteudelle ja sulamista ja lötkistymistä saattaa olla tiedossa. Niinpä sulatin valkosuklaata koristeiden ja kakun väliin. Leipurin onneksi sulaa suklaata tuli pikkuisen liikaa, joten koristelun välipalaksi pääsin herkuttelemaan imelillä mansikoilla.Toiveiden mukaista mangojuustokakkua en ollut ennen tehnyt. Onneksi Internetistä löytyi simppeli ohje, Annin uunissa -blogin Parhaista parhain mangojuustokakku. Tietenkin vuokani oli suurempi ja pitikin olla, että kakusta riittäisi kunnon palanen kaikille juhlijoille. Siksi piti ohjetta soveltaa suuremmaksi ja liivatteita käytin nuukemmin kuin ohjeessa. Kakku pysyi silti napakasti kuosissa.

Koristeisiin oli toivottu turkoosia väriä ja tähän sitä sitten virittelin. Koristeet tein kuivumaan jo tiistai-iltana. Ostin valmiina vain valkoista sokerimassaa ja värjasin osan siitä siniseksi pastavärillä. Mielestäni värjääminen onnistui aika hyvin. Muuten en ole mestariveistelijä ollenkaan.Kakun lopullinen väritys sopii hauskasti Suomi 100 -teemaan, heh.

Kakkujen hakijat kehuivat tekeleitä kilvan, mutta toppuuttelin ylistämästä ennen kuin ovat edes maistamaan päässeet. Vielä ei ole kuulunut juhlijoilta kommentteja, mutta toivottavasti koristeet pysyivät kuosissaan ja kakut maistuivat!

2 kommenttia:

  1. Missäs noita juhlia pidetään...? Että titäis mennä kuokkimaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He hee, luulenpa että myöhästyit...

      Poista