lauantai 1. heinäkuuta 2017

Pidetäänkö teillä mattoja lattialla?

Otsikon kysymystä kyselimme pahaa aavistamattomilta lähimmäisiltä joskus peruskoulun aikaan. Kun toinen iloisena vastasi, että kyllä pidetään, kysyjä sai vahingoniloisena todeta, että meillä ne kyllä pysyvät pitämättäkin... Heh heh. 

Lomanpätkän lopuksi sain vihdoin ontelokuteet serkun tupaantuliasmattoon. Ensin piti vimmatusti ahertaa kude vyyhdiltä keriksi.


Virkkaamaan päästyä ensimmäiset kerroset etenivät nopeasti ja pian piti jo ottaa uusi kerä käyttöön.


Kerä kerältä matto eteni eteenpäin. Mikään automatkakäsityö tämä ei tosiaan ole...
Viimeisellä kerroksella piti ottaa vielä kuudes kerä käyttöön. Ihan ei matto viidestä kilosta valmistunut. Onneksi olin ostanut riittävästi materiaalia kerralla.Tänään päättelin langat ja laitoin Facebookiin, että matto olisi valmis. Serkku sitten sopivasti pistäytyi vauvansa kanssa meilla ja sai valmiin virkkauksen mukaansa. 

Matto on tehty Lankavan Asteri-maton ohjeella viininpunaisesta Lilli-ontelokuteesta. Joissakin kuvissa väri näyttää aika violetilta, mutta kyllä todellinen väri on enemmän punainen. Halkaisija jäi mittaamatta, mutta ainakin yli puolitoista metriä oli matolla kokoa.

Koska Kotosen mattotehtaassa on nyt suorastaan flow päällä, oli onni, että tarvikkeet seuraavaan tekeleeseen ovat jo valmiina. Itse asiassa koukku viuhuu jo...


6 kommenttia:

 1. Onneksi siun serkku kävi mattonsa hakemassa. Oisin saattanut vaikka yön pimeydessä hiiviskellä sen teiltä hakemaan. On niin miun värinen matto...huokaus

  VastaaPoista
 2. Tulipa upea matto!Viimeisten kierrosten kohdalla virkkaus vaatii jo voimaa, vai mitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Viimeiset kerrokset eivät vaadi niinkään voimaa kuin notkeutta... virkkaan ne nimittäin istuen lattialla tekeillä olevan maton päällä. Hyvin pääsen lattialle istumaan, mutta ylös nouseminen ei olekaan ihan niin helppoa, jos on tullut istuttua tovia pidempi hetkinen. :) Olenkin naureskellut, että on se kumma, kun ihminen pääsee vaikka mihin asentoihin, mutta ei niistä pois :D

   Poista
 3. Ihana matto! Sulla tosiaan on nyt flou päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein malttaisi muuta tehdäkään, mutta viime päivinä mattoprojekti on kyllä joutunut väistymään muiden puuhien tieltä. Oli nimittäin niin merkillinen juttu, että meillä oli yövieraita!!!

   Poista