perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kesän herkkuja

Joka toinen päivä sataa ja joka toinen päivä paistaa. Mutta väliäkö hällä,, nyt on kuitenkin kesä ja töiden jälkeen tai töitä ennen mainiosti aikaa nauttia elämästä. 

Puutarha tarjoilee ihasteltavaa ja hämmästeltävää joka päivä. Luulin, etteivät maljaköynnökseni olisi jaksaneet jalkojaan jatkaa, mutta kun katselin kuvia vasta istutetuista taimista, on pakko myöntää itsellekin, että edistystä on tapahtunut. Ihanat ovat maljaköynnöksen kukat!Muutkin kukat jaksavat ilahduttaa kukkimisellaan.
Viileän alkukesän ansiosta punalehtiruusu on ollut paremmassa loistossa kuin koskaan ennen.

Eräänlainen kesäherkku omassa lajissaan on jokavuotinen sillan taakse jääminen. Olen onnekkaasti onnistunut välttämään liikkumisen laivojen kanssa samoin aikatauluin, mutta kuluneella viikolla lipsahti. En muistanut, että huviveneille avataan sillat aina tasatunnein ja satuinpa lähtemään iltavuoroon juuri sellaisella kellonlyömällä, että puomit laskeutuivat alas nenän edessä ja kello yhdentoista maantieliikennetauko alkoi.

Pyöränkin pistin parkkiin tohkeissani pysähtymisviivan päälle enkä sen taakse, kuten laki kai käskisi. Itse asiassa en edes huomannut koko viivaa paikan päällä vaan vasta näista valokuvista. Hups...Ystävien tapaamiset ovat kesäherkkuja parhaasta päästä. Eilen sain ilon istuskella kahden kamusen kanssa lämpimässä kesäillassa Kalastajan Kojulla nautiskellen hyvästä ruuasta ja loistavasta seurasta.


Kalastajan Kojun annokset olivat suurempia kuin luulinkaan, joten en selvinnyt tästä urakasta.


Harmi oli jättää hyvää ruokaa lautaselle, mutta kun ei vatsa vetänyt, niin minkäs tuolle mahtoi!


Syötyämme jäimme pöydän ääreen rupattelemaan ja iltaa istumaan pitkäksi toviksi. Sää oli niin uskomattoman lämmin ja leppoisa, että tuli ihan välimerimainen olo. Kun vielä kreikkalaisen näköinen vanhempi mies tuli verkkaiseen tahtiin onkimaan kojun viereen, olo oli kuin lomalla konsanaan. Lopulta toisen kamusen piti rientää seuraavaan tapaamiseen, mutta me toisen ystävän kanssa jatkoimme jälkiruualle Lippakioskille. Pehmistä teki mieli.Viikon kuvien joukossa oli jälleen uusi mattokin. Tällainen harmaavarpunen valmistui eilen illalla. Vielä on langat päättelemättä.


Tänään on ihana perjantai ja edessä jälleen kaksi töistä vapaata kesäistä päivää. Juhlistin viikonlopun alkamista hernein ja mansikoin ja makustelin niitä samalla kun tein alustavaa tuttavuutta uusimman Kodin Kuvalehden kanssa.Litrassa herneenpalkoja on loppujen lopuksi aika vähän syötävää. Varsinkin kun enemmistö paloista sisälsi vasta vauvaherneitä.
Viettäkäähän, ystävät,  itsellenne sopiva viikonloppu (vauhdikas tai leppoisa) ja nauttikaa kesästä!

2 kommenttia:

 1. Kylläpä olikin herkullista <3

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin! Taidan olla ihan kesän pilalle hemmottelema :)

   Poista