perjantai 18. heinäkuuta 2014

LomanaloituskakkuKesäkuun alkupäivinä tuntui aivan epätoivoiselta ajatella aikaa, joka piti rahjustaa töissä ennen kesäloman alkua. Mutta niinpä vain tänään sain kirjautua töistä lähtiessäni lomalle! Jippii! Neljä viikkoa ilman työvelvollisuuksia ja kellon mukaan elämistä. Olo oli höyhenenkevyt kotiin pyöräillessä. Varsinkin kun ihanat työkaverit saattelivat lomalle lähtijää lämpimin halauksin ja vilpittömin hyvän loman toivotuksin. Minulla on kyllä maailman parhaat työkaverit!

Kotimatkalla jo ennätin pohtia päivän ohjelmaa. Olisipa ollut makeaa heittäytyä terassin pehmustettuun tuoliin hauskan uutuuskirjan kanssa ja siemailla raikasta kesäjuomaa. Mutta ei...

Kotona odotti kolme täytekakkupohjaa. Kaksi niistä menee pienen pojan syntymäpäivätarjoiluksi ja yksi pohja odotti mansikoita ja kermavaahtoa ja Kotosen perheen herkkusuita. Ensin piti kuitenkin pistäytyä kaupassa mansikkaostoksilla.

Kostutus laktoosittomalla maidolla, väliin ohut kerros kotitekoista mansikkamarmeladia, paljon tuoreita mansikoita lohkoina ja pikkuisen banaania ja vielä kermakerros. Kakussa on kaksi välikerrosta ja molemmissa samat täytteet. Päälle kermaa (tai siis Flora Vispiä, joka näin hellesäällä käyttytyy perinteistä kermaa paremmin), ja mansikoita sekä sulatettua tummaa suklaata. Vitsinä vielä tikkarit tuntosarviksi.

Sitten nauttimaan! Mmmmmm, makeaa elämää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti