perjantai 12. tammikuuta 2018

Harmaa marketta

Minua on kuitenkin huijattu! Ei loppumattomaksi loihdittu Lilli-ontelokude loputtomasti riittänytkään, vaan loppui se loputonkin ja vielä kesken kaiken. Satu oli satua ja paluu arkeen väistämättä edessä. Kun kymmenen kilon kartiosta oli jo syntynyt iso Asteri-matto ja kaksi keskikokoista Juhannusruusu-mattoa, näytti että kudetta oli vielä runsaasti jäljellä. Ihan varmasti saisin siitä vielä pienen Marketta-maton.

Aluksi harmittelin, ettei kude vieläkään loppuisi, vaan vielä olisi keksittävä lopulle langalle järkevä sijoituskohde. Mutta kuinkas sitten kävikään? Viimeiselle viimeistelykierrokselle lähdettäessä kartiolla oli kudetta enää muutama hassu kierros. Ei riittäisi alkua pidemmälle.
Kaivelin jemmoistani aiemmasta mattotehtailusta jäljelle jääneen Lilli-kuteen, sellaisen, jonka aikoinaan ihan itse vyyhdeltä kerälle kerin. No. sehän oli paaaaljon paksumpaa kuin tämä kartio-Lilli. Eipä yllättänyt. Värisävykin oli astetta tummempi.
Niin tai näin, tumma ja paksu Lilli sai nyt kelvata kehykseksi. Eikä se kovin pahalta näyttänytkään. Olisi vain ollut parempi, jos keskustassa olisi myös ollut vähän tätä tummempaa sävyä, mutta enpä todellakaan ollut innokas purkamaan koko työtä ja aloittamaan alusta. Joten tällainen siitä sitten tuli.


Vaaleanharmaata Lilliä jäi pieni kerän nyssäkkä. Mihinhän sen nyt sitten telläisi?Siinäpä sitä pohdittavaa!

2 kommenttia:

 1. Täydellinen matto ❤ Suunniteltu juttu ❤ Voi kun minunkin jouluruusuni olisi avannut nuppunsa... Sinun on tosi kaunis ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noita mattoja on mukava tehdä, kun työ valmistuu joutuisasti (jos ei joudu purkamaan :D )

   Jo kuihtui ja kuivettui minunkin jouluruusuni. Kerran olen puutarhalta ostanut ihan mahtavan jouluruusun, se oli nätti ja näyttävä pitkälle kevääseen. Markettien kukat eivät pysty samaan ja sehän on harmi :(

   Poista