tiistai 11. huhtikuuta 2017

Onnellinen pulla

Onnellinen pulla. Se voisin olla minä.

Mutta oikeasti se on uusi kirjallinen leivontakirja, jonka ostamalla voi tukea Naisten Pankkia, joka edistää kehitysmaiden naisten toimeentuloa.


Kun kirjalle on annettu noin mainio nimi ja kansikuvakin on onnistunut, sisällölle siunaantuu paljon odotuksia. Kirjassa on yhdeksän eturivin kirjailijan tekstejä leipomisesta ja naistenpankkilaisten lahjoittamia reseptejä.

Aina kun samoihin kansiin kootaan useamman kirjoittajan tekstejä, kokonaisuus on vaarassa jäädä hajanaiseksi. Tässäkin kirjassa ei teksteissä ole muuta yhteistä nimittäjää kuin leipominen tavalla tai toisella. Toiset tekstit osuivat ja upposivat, toisia en meinannut jaksaa lukea ollenkaan ja vain silmäilin tekstit pääpiirteittäin.

Keitto- ja leivontakirjoissa kuvilla on nykyään suuri merkitys. Hyvä kuva myy reseptin paremmin kuin suurinkaan sanallinen suitsutus. Tästä kirjasta puuttuu reseptien kuvitus kokonaan. Siksi en innostunut yhdestäkään uudesta ohjeesta, mutta sentään muistin paholaisen kakun olemassaolon ja kirjan resepti näytti hyvin samanlaiselta kuin oma vanha ohjeeni.

Maailma on täynnä hyviä leivontaohjeita. Naistenlehdet julkaisevat ajankohtaisia ohjeita sivuillaan ja aiheesta kuin aiheesta löytyy googlettamalla runsaasti tietoa. Reseptejäkin on pilvin pimein kaikkialla. Siksi en syttynyt tälle kirjalle. Kenelle tämä oikein on tarkoitettu? Kokeneelle konkarille vai aloittelevalle jauhopeukololle? Vai kirjallisuuden ystävälle? Kokonaisuus oli sellainen sillisalaatti että ei ainakaan minulle vaikka pullatyttö olenkin. Harmi. Ideasta olisi ollut enempäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti