perjantai 6. tammikuuta 2017

L niin kuin loppiainen

L niin kuin lepo. 

Eilen houkuttelin setää lähtemään tänään kanssani Leppävirralle Orinoroon talvipatikalle. Setä oli myötämielinen periaatteessa, mutta arveli pakkasen paukkuvan liiaksi. Sanoi, ettei mennä, jos pakkasta on enemmän kuin 20 astetta.

Aamulla aikaisin herätessäni tiesin, ettei retkestä tule mitään. Pakkasmittarissa oli sen verran reippaat lukemat. Harmitti. Mutta sitten kömmin takaisin peiton alle. L niin kuin lämmin. Uni tuli takaisin ja vaikka heräilin välillä, nousin vasta puoli kymmeneltä, Ihan kamalaa vapaapäivän tuhlausta, mutta näköjään lepo oli tarpeen.

L niin kuin lenkkeily.

Aamukahvia hörpin malttamattomana. Aurinko houkutteli ulos leikkimään ja kuvaamaan. Yhdentoista jälkeen vihdoin olin valmiina lähtöön. Niin paljon puin lämmintä ylleni, että notkeus oli nolla ja olin sisällä tuskastua liikaan kuumuuteen. Enkä yhtään palellut parin tunnin kävely- ja kuvausreissulla. Maisemat olivat kuin satukirjasta. L niin kuin lumi, L niin kuin loistava, L niin kuin luonto.
L niin kuin lumitaide.

L niin kuin lenkkikaveri. Setä lähti mukaani, mutta kylmettyi kun kyykin ja hidastelin kuvaamassa. Joten jäin yksikseni hidastelemaan ja setä sai pitää parempaa vauhtia.
L niin kuin löytö. Joltakin oli lenkkipolun vierelle pudonnut hieno autoheijastin. Olisiko ihan Marimekkoa? Luulen niin. Sinne jäi heijastin odottamaan omistajaansa männyn kylkeen. Lniin kuin lumienkeli. Pakkanen oli muovaillut niin ihanan kaunista ja herkkää taidetta.


L niin kuin lohi. Torin kojun ikkunassa näkyi puinen lohi hienojen kuurankukkien takana.

L niin kuin linnut, jotka pakkasen purevuudesta välittämättä pulikoivat ja kylpivät Tallisaaren edustalla sulassa vedessä. Vesihän olikin ilmaa lämpimämpää.

Vaikka kyllä näytti kylmältä..


L niin kuin leipominen. Loppiaiskahville halusin leipoa jotain hyvää. Helppojen muffinien ohjeella tein pellillisen muffinsseja, joihin laitoin turkinpippurirouhetta ja vadelmia. Nam!


L niin kuin leffa. Illan tullen asetuimme sedän kanssa tv:n ääreen tuijottamaan jo viidettä Ice Age -piirrettyä. Yhtä hupsu ja omalla tavallaan hvyä kuin kaikki edellisetkin.L niin kuin lämmike tai L niin kuin latte. Esikoinen toi L niin kuin Lontoosta kuopukselle tuliaisiksi piparkakkulattea ja kuopus ystävällisesti antoi minullekin pari pussia tätä herkkua.
Hyvältä maistuivat latte ja muffini elokuvan kyytipoikana.


L niin kuin lauantai on huomenna ja työpäivä. L niin kuin loppiainen alkaa ollakin jo lopuillaan.Hyvää yötä!

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Onpa siellä kaunista... Tietysti just kun mie lähin pois. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)

   Kaunista on ja kylmää! Tosin nyt jo on sää lauhtunut eikä pakkanen enää pauku. Harmi, ettei näitä kauniita säitä ollut silloin tarjolla, kun sie olit täällä :(

   Poista
 2. L niinkuin lumoava postaus!!! Hitaasti kulkien näkee tarkemmin... Aivan mahtavia luonnon taideteoksia olet taas kuvannut <3

  L niinkuin lurps! Ihana kahvihetki <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Suomen luonto on ihan ehtymätön taideteosten aarreaitta!

  VastaaPoista