tiistai 17. tammikuuta 2017

Kahvia Mikkelin malliin

Olipa aikainen herätys tänään! Piti kiirehtiä bussiin, joka lähti kohti Mikkeliä jo vartin yli seitsemän. Onneksi yötyöstä kotiutunut setä viskasi tädin linja-autoasemalle, niin ei sentään kuuden jälkeen tarvinnut lähteä kipittämään jalkaisin.

Loppujen lopuksi bussi oli myöhässä päästyään vihdoin minun ja viiden työkaverini päätepysäkille, sillä kaupunkiliikennettä hidasti keskustassa sattunut ketjukolari. Niinpä mekin, innokkaat koulutukseen kiirehtijät, olimme myöhässä tilaisuuden alusta.

Onneksi sentään saimme nauttia tilaisuuden alkuun varatun aamukahvin samalla, kun teoriaosuus jo käynnistyi. Kylläpä maistui hyvältä pahvimukikahvi!


Lounaalla kävimme kahvila Sitruunapisarassa, mutta ruokaani en kuvannut. Söin Aura-juustolla ryyditettyä kinkkuvoileipäkakkua. Maukasta ja mehevää oli, mutta ei niin kovin valokuvauksellista.

Koulutus jatkui iltapäivällä ja välillä tietenkin juotiin jälleen kahvia. Samaan kuvaan pääsi reissuneule. Kotona on tekeillä edelleen Kenkävero-kirjoneulelapaset, mutta en uskaltanut oheistekemiseksi ottaa tarkkaa keskittymistä vaativaa neulomusta. Piti siis eilen illalla pikaisesti pistää alulle neule, joka syntyy selkäytimellä.Neulomiseen piti laittaa stoppi siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt käydä laskemaan kantapään kavennuksia. Oli kuitenkin tarkoitus kuunnella luennoitsijaa eikä keskittyä epäolennaiseen.

Koulutus loppui kolmen jälkeen ja paluubussi lähti vasta 16.20. Minulla oli siis oivasti aikaa käydä kuopuksen kanssa kahvilla. Matkalla kauppakeskus Stellaan bongasin kirjaston kulmalla upean puun.
Kuopuksen kanssa kahvittelimme Sitruunapisarassa. Tunsin oloni vallan kylläiseksi, mutta valitsin silti vitriinistä herkullisen näköisen (ja myös makuisen) omenapiirakan. Kuopus herkutteli kakulla.Oli hauska nähdä joululoman jälkeen kouluun palannut iloinen ja tyytyväinen kuopus ja pikaisesti päivittää kuulumiset kahvikupposen äärellä. Kotimatkalla bussissa sukantekele edistyi, mutta kotona on jatkettava lapasurakkaa ja tehtävä ensimmäiselle lapaselle pari. Ihanaa ja terapeuttista tuo neulominen!


4 kommenttia:

 1. Kahvit <3 Neulomukset <3 Reissu <3 Kyllä elämä tarjoaa monenmonta juhlahetkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjessa löytyy usein juhlahetkiä :)

   Poista
 2. Hienoja neulomuksia sekä puikoilla että puun rungolla. Mikkelissäkin näkyy olevan lunta.
  Leppoisaa keskiviikkopäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo puu oli ihan pysäyttävän hieno ja itse olen ihan neuloosin tyrmäämä :) Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista