lauantai 5. marraskuuta 2016

Pyhäinmiestenpäivän päiväkävely

Pyhäinmiestenpäivä.

Kuopus ja vävykokelas tulivat eilen hakemaan autoa lainaan ja lähtivät heti aamusta asioilleen. Setä oli mennyt jo ennen heräämistä töihin. Minä jäin kotiin miettimään, mihin käyttäisin hienon päivän. Haudoille en jaksaisi kävellä, mutta poisnukkuneita rakkaita voin muistella muutenkin. Koska talvi on täällä jo ja se on hämmentävää ja kun vielä aurinkokin suvaitsi näyttäytyä, päivää ei voinut tuhlata pelkkään sisällä nyhjäämiseen. 

Ajattelin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja patikoitsea kaupungille ja Sokokselle käyttämään hyväkseni asiakasomistajaetuja. Samalla voisin nauttia loistavasta ulkoilusäästä ja kuvata talviunille vaipuvaa luontoa. 

Niin teinkin. Paitsi että olin kaupan oven takana tuntia ennen avaamisaikaa! Noh, enpä siis suorittanut joululahjaostoksia etukäteen. En jaksanut hirveästi murehtia tätä kömmähdystä, vaan tallustelin kotiin mutkan kautta suoraan.

Söin kotona eilistä kananmunakastiketta ja kiskoin kengät jalkoihin uudelleen, Kävelin toiseen suuntaan Prismaan ja se oli onneksi auki! Repullisen tavaraa kannoin kotiin, mutta en saanut kaikkea, mitä olin mennyt hakemaan. Vaan enpä siitäkään murhetta kanna.

Harvoin nykyään tulee käveltyä sellaisia matkoja kuin tänään. Kännykän askelmittarin mukaan olen kävellyt tänään yli 13 km. Jos olisin yhtä liikkuvainen jatkuvasti, housut eivät ehkä kutistuisi kaapissa...

Niin tai näin, niin tässäpä päivän kuvasatoa:

Ihanat talvipilvet!
Työmiehet näkyivät keikkuvan ripustelemassa jouluvaloaihioita pylväisiin. Vieläkään en ole näihin tottunut...


Joku veneili suoraan auringon heijastukseen.


Kotona keitin Halloween-väritteiset pyhäinmiestenpäiväkahvit. Mmm, kylläpä maistui!2 kommenttia:

  1. Pakkanen ja aurinko on kyllä ihana yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Kyllä meitä on viime päivinä hemmoteltu upeilla ilmoilla! :)

      Poista