perjantai 18. marraskuuta 2016

Mustaa marrasta

Mitenkä meinaakaan melankolia hiipiä mielen syövereihin? Syynä selvästi joulua enteilleen nostalgisen kauniin talvisään muuttuminen rännän sekaiseksi vesisateeksi maiseman muuttuessa mustaksi. Takaraivoa takonut tömäkkä päänsärky aamulla ennen kellonsointia ei myöskään kirvoittanut hurraa-huutoja. Töihin tallustelin pitkin kuraisia katuja ja kiukuttelin mielessäni. Eihän se ole reilua, että ensin tulee talvi näyttäen kaiken kauneutensa ja sitten vedetään matto... tai tässä tapauksessa lumimatto... jalkojen alta. Pimeyskin on pimeämpää, kun ei maassa hohda hanki.

Mutta mutta.

Eihän se Kotosen täti kauaa jaksa murhetta mielessään miettiä. Vaikka kuinka yrittäisi piehtaroida kiukkuniityllä, silmät jo hakevat räntäsateenkin seasta kaunista ja mustavalkoisesta maisemasta väriläiskiä. Vai mitä sanotte näistä?
Vesi voi olla mustaa, mutta mielen ei tarvitse olla. Töissä oli niin kivaa, vaikka siellä on koko ajan jotain hässäkkää. Tai ehkä se juuri siksi onkin niin kivaa. Ei pääse puutumaan hässäkän keskellä. Kotimatkalla mustan veden äärellä loisti valojen helminauha. Sellaista se elämä on. Onneksi on.6 kommenttia:

 1. Olipa hauska lukea tämä postaus, sillä samanlaisissa tunnelmissa minäkin menen. Harmaudesta huolimatta väriäkin löytyy, kun katselee ympärilleen ja huomaa kiitoksen aiheet.
  Ihanaista viikonvaihdetta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään vielä oli työpäivä, mutta nyt olen päässyt nauttimaan viikonlopusta. Työpäivä oli taas tosi kiva, joten hyvillä mielin kohti sunnuntaita. Kävin lukemassa blogiasi ja huomasin, että tosiaan olemme olleet samankaltaisissa tunnelmissa, sinulla niitä ilonaiheita olikin löytynyt ihastuttavasti useita. :) Ihanaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Tuohon vielä vähän kynttilänvaloa ja kuppi kahvia, niin eihän se nyt niin paha ole ;) Vaikka lumi olikin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on jo ikävä, mutta elämässä on paljon hyvää. Kuten kahvi ja kynttilät :)

   Poista
 3. Harmaata ja sumuista meilläkin on ollut.. ihanaa sunnuntaita sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päivääni mahtuikin monenmoista. Pääasiassa kaikkea ihanaa. Ja onneksi maisema on taas enemmän valkoinen kuin musta. :)

   Poista