torstai 30. kesäkuuta 2016

Sapuskaa ja silmänruokaa


Sunnuntai-illasta alkaen Kotosella on mässäilty herkkuja. Koko syömissessio alkoi lettukasan tuhoamisella ja lettuja taas piti paistaa siksi, että jääkaapissa oli avattu kauramaitopurkki ja pakastimessa jäätelöä, joka pitäisi syödä pois ennen pakastimen sulattamista. Siis tein litran taikinasta räiskäleitä ja nam!

Maanantaina oli tädin hemmottelupäivä. Töistä palasin kotiin kiertäen Taito Shopin kautta (matonkuteita piti ostaa) ja R-kioskilta hain uuden passin, vaikka luulen että se sijoitus meni ihan hukkaan. Siis passin hankinta. Eipä taida olla ulkomaanmatkoja näköpiirissä kohtakaan.

Mutta se hemmottelu... Kun tupsahdin kotipihaan, kuopus jo hoputti tulemaan pian. Kuopus ja vävykokelas olivat pikkuisen puuhailleet... Grillissä tirisivät ihastuttavat lihavartaat ja tuoksu oli kuin Kreikassa. Aah!

Ensimmäiset kuvat oli kuopus ystävällisesti ottanut kamerallani. Arvasi, että haluan tästä herkusta vähän postata...






Folionyytti oli kuin ruusu. Ruusun sisältä löytyvät hurjan herkulliset uudet perunat, jotka nekin kypsyvät grillin lämmössä.





Tiistaina pähkäilin töistä palatessa, että mitä taas syötäisiin. Päädyin Lidliin ruokaostoksille ja tarvikkeista syntyi makoisa, kreikkalaistyyppinen feta-pinaattipastakastike.

2 isoa sipulia
5 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
300 g pakastepinaattia
2 tl hunajaa
suolaa
maustepippuria
250 grammaa salaattijuustoa (fetaa)
oliiveja

4 dl ruokakermaa

Pilko sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisaa jäinen pinaatti ja anna sen sulaa ja nesteen haihtua. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Lisää paloiteltu feta ja ruokakerma. Kuumenna.

Tarjoa kypsennetyn tuorepastan kera. Ripottele annoksen päälle kalamata-oliiveja.

Hyvää oli, vaikka itse sanonkin!



Keskiviikkona kävin kaupassa sedän kanssa ja innostuimme ostamaan kesän ensimmäiset mansikat. Mmmm. mansikkataivas! Vaniljajäätelön kanssa jotain uskomattoman, käsittämättömän, järkyttävän herkullista!


Lisäksi on raportoitava, että  tiistain kauppareissulta tarttui tarjouskorista mukaan lakritsilla maustetut perunalastut. Juu, kuulostaa omituiselta, mutta nälkäisenä ei pitäisi mennä ruokakauppaan! Mitä taas sipseihin tulee, niin ensimaistamisella maistui erikoiselta, mutta kylläpä niihinkin tykästyin.

Tänään en ole ruokia kuvannut, mutta aamupäivällä ennen töihin lähtemistä nappasin muutaman otoksen kesän ilahduttajista ja vihastuttajista. Olen kovin tykästynyt kosmoskukkiin ja taas ne jaksavat vastata ihastukseeni runsaalla kukkaloistolla.






Ostin kosmoskukan taimen kolmeen rapunpielen purkkiin. Kaksi kukista kukoistaa ennennäkemättömän runsaasti, mutta se kolmas... mikä lie valekukka! Ostin kaikki kolme yhtä aikaa Pääskylahden puutarhalta, mutta yksi on silkka petkutuspeijooni ja kukkimaton turjake. Näen sen joka päivä ja joka päivä siihen harmistun. Olen harkinnut, että esittelisin kukalle kompostin sisäpuolen, mutta sitten näkisin joka päivä kukkapurkin, josta puuttuu kukkiva iso kukka...  Jospa huijaushorsma jonakin kauniina päivänä vielä yllättää... Siinä toivossa huomiseen!


2 kommenttia:

  1. On sua hemmoteltu -kuvatkin otettu valmiiksi <3 Ihania herkkuja!!!

    Kosmoskukat ON ihania. Tuosta keskimmäisestä sanoisin, että maho...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hemmoteltu, on. Tähän voisi vaikka tottua... :)

      Kukka on tosiaan ihan mahdottoman maho. Ja kohta laho...

      Poista