lauantai 11. kesäkuuta 2016

Taitoilua

Saattaa olla, että olen jonkun kerran tullut todenneeksi, että oli aikalailla aikataulutettu tuo eilen loppunut kesäloma. Huh! Maanantaina sitä sitten pääsee töihin lepäämään... Mutta ennätin sitten kuitenkin kaiken hösellyksen keskellä vähän askartelemaankin. Tai oikeastaan ei ollut kyse sananmukaisesti askartelusta, vaan kunnon koukulla virkkaamisesta.

Keskiviikkona sain hieman aikaa käväistäkseni Taito Shopissa. Menin sinne ihan asian perästä, mutta en malttanut olla samalla silmäilemättä pikaisesti tämän kesäistä Jukka Rintalan näyttelyä. Upea se oli taas, mutta pikkusen kaipailin aikaisempina vuosina taustalla soinutta oopperamusiikkia... Ehkä se oli vain satunnaisesti pois päältä. Musiikki kyllä aateloi ihanasti tyylikkään näyttelyn.


Mikä parasta, missään ei ollut kamerakieltokylttejä! Varmistin vielä, että tarkoittaako se sitä, että näyttelyssä tosiaan saa kuvata. Kyllä ja varsinkin bloggaajat saavat ottaa kuvia. Voi kuinka ihanaa! Harmi vain, ettei minulla ollut järkkäri mukana. Onneksi kännykälläkin sai muutamia räpsyjä otettua.


Mitäs sieltä sitten tulikaan ostettua? Kaksi isoa kassillista jotain valkoista ja pieni paperikassillinen jotain makoisaa...
Leipä on vielä paistamatta, mutta kuteisiin kävin heti käsiksi. Melko työlästä on pyöritellä ontelokudetta kerälle siinä vaiheessa, kun kerä on jo kasvanut pään kokoiseksi. Sinnikkäästi kerin kaikki viisi vyyhteä, vaikka tiesin, että ensi tilassa tarvetta oli reilulle kahdelle kerälle. Homma kävi kuntosaliharjoittelusta.Kun vyyhdet oli pyöritelty siisteille kerille, sain pistää virkkuukoukun viuhumaan. Eilen illalla aloitin ja tänään puolen päivän jälkeen matto oli valmis! Että oli mukavaa virkata pitkästä aikaa! Mallin nimi on juhannusruusu ja mielestäni se on kaunis kuin esikuvansa. Vielä on kuteet toiseen samanlaiseen mattoon. Ensimmäisen voisin ehkä antaa kummitädille 70-vuotislahjaksi (onko tarpeeksi arvokas?) ja toinen olisi menossa kuopuksen uuteen kotiin sitten syksymmällä.

Kuvailin tekelettä terassilla. Pakko oli napata kuva vielä runsaina kukkivista kesäkukistakin. On ne niin ihanat!


4 kommenttia:

 1. On ne tosiaan niin ihanat nuo kukkasi <3 Ja mä en kestä: sinä se sitten olet aikaan saava, heti kerit ja hups vaan siinä on jo yksi mattokin valmiina! Omat kuteeni viettivät vyyhteinä jo vuosipäivää. Minä olen hyvä aikomaan... Hieno matto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan aikaiseksi sitä, mikä on mukavaa :) ja mattoja virkkaisin mielelläni enemmänkin. Kuteiden suolainen hinta vain rajoittaa. :)

   Olethan sinäkin saanut aikaiseksi vaikka mitä! Se on tämä ihmisen elämä sellaista, että enemmän ehtii suunnitella kuin ikinä toteuttaa. Minullakin on varastoissa aika monen käsityön tykötarpeet. Jotkut ovat odottaneet jo monta vuotta...

   Poista
 2. No huh! Olitpa ahkera, kun tuosta noin vaan virkkasit maton ja lopputulos on todella upea!
  Myös näyttely miellytti silmää. Onnellista pyhäpäivää ja iloa työpäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos :) Mattojen virkkaaminen on on mielipuuhaa, joten en millään malttaisi jättää tekemistä kesken.

   Mukavaa sunnuntaita sinullekin ja työniloa alkavalle viikolle!

   Poista