tiistai 21. kesäkuuta 2016

Uusi perspektiivi

Tänä aamuna töihin pyöräillessä tuumailin, että ehkä olisin tarennut ilman takkiakin... Matka ei ole pitkä, mutta monta ajatusta ehtii neljän kilometrin matkalla päässä pyörähtää,  joten tätä blogiakin pähkäilin ja luulin, ettei tälle päivälle tulisi mitään mielenkiintoista postattavaa. Miten voi ihminen ollakaan samalla kertaa tosi paljon oikeassa ja tosi paljon väärässä.

Siinä olin oikeassa, että ilman takkia olisi pärjännyt mainoisti. Mutta ettei olisi mitään aihetta kerrottavaksi, niin siinä menin metsään. Sain nimittäin työpäivän aikana kuopukselta kivan viestin, jossa kyseltiin, mentäiskö muikuille ja sisävesiristeilylle. Muikuille olin heti valmis, mutta risteilyn ajattelin jättää väliin, koska kotityöt painoivat päälle.

Neljän jälkeen tapasin kuopuksen ja vävykokelaan Sokoksella ja hetken alennusmyyntejä hämmästeltyämme jatkoimme matkaamme kohti Seurahuoneen muikkuterassia. Siellä päivysti terhakka lokki ja piti meille paikkaa parhaan nurkkapöydän äärellä.


Terassilta on loistonäkymät vähän joka suuntaan.


Melko nopeasti saimme herkullisen näköiset annokset eteemme. Nuoret tilasivat yksimielisesti lankkumuikut, mutta minäpä repäisin ja tilasin savumuikkusalaatin. Nam, vieläkin sylkirauhaset aktivoituvat annosta ajatellessa!


Annoksessa ovat muikut pääosassa ja meikäläisen kamera tarkentaa salaattiin! Tästä juuri tunnistaa amatöörikuvaajan!

Loppujen lopuksi siellä yläilmoissa istuskellessamme päätin minäkin lähteä syötyämme risteilemään kaupunkia ympäröiviä vesialueita Lake Starilla, joka on seuraavassa kuvassa oikealla. Soitettiin setäkin mukaan porukkaan.


 Tullessamme terassilta takaisin maan pinnalle, piti hississä vielä kuvata hauska ohjelappu.


Vielä ennätimme Eskimo-kioskille jätskin ostoon ennen kuin kapusimme laivaan.
Tuolla sitä kattoterassilla kulmapöydässä hetki sitten herkuteltiin!
 Laivan lähtöä odotellessamme oli hyvää aikaa napsia kuvia ympäröivästä maisemasta.
Sitten mentiin! Mielenkiintoinen selostus kaikui ajoittain paatin kaiuttimista suomeksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi. Halutessaan voi keskittyä kuuntelemaan kaupungin ja nähtävyyksien historiaa, mutta toisaalta saattoi vain vaipua ihailemaan kaunista kesämaisemaa. Tällaista:


Sairaala järveltä nähtynäOlipa hieno päivä, vaikka en siitä mitään aamulla tiennytkään. Olen iloinen, että kuopus pisti toimeksi ja patisteli porukan liikkeelle, kun päivä kerrankin oli lämmin ja kesäinen. Muuten nämäkin etukäteishaaveillut kesäpuuhat olisivat voineet jäädä tyystin tekemättä.

2 kommenttia:

  1. Oi, mikä päivä sinulla! Olipa hyvä, että jätit kotityöt ja läksit tuolle risteilylle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii-in. Ihmiselle tekee hyvää välillä tehdä jotain tarpeetonta :)

      Poista