sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Suolainen boston

Kun edellisen postauksen kanttarellipiirakan ohjetta blogistani etsiskelin enkä löytänyt kuin linkin alkuperäiseen ohjeeseen, huomasin että reseptien muistiinkirjaaminen ei ole hukkahomma ollenkaan. Kannattaa naputella ohje talteen mahdollista myöhempää tarvetta varten.

Siksipä taas tulee leivontaohje. Salami-kinkku-bostonkakkua paistoin jo viikko sitten ennen Laukaan reissua. Elämä vain on ollut sellaista kiitoa, etten ole ehtinyt enkä jaksanut pitää blogiani ajantasalla. Vaan ehtiihän tuota vieläkin!

Ensimmäisen kerran tämä herkku oli meillä testissä vuosia sitten kuopuksen syntymäpäivillä ja se sai heti hyvän vastaanoton. Resepti jäi säilöön ja aina silloin tällöin se kaivetaan esiin ja toteutetaan. En kyllä yhtään muista, mistä aikoinani ohjeen kopioin... jostain kirjaston leivontakirjasta kuitenkin.



Salami-kinkku-boston


3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita

täyte:

100g ruohosipulituorejuustoa
2 dl salamisuikaleita
2 dl kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta

päälle:

kananmunaa voiteluun
juustoraastetta


Teen aina kaksinkertaisen annoksen eli kaksi suolaista bostonkakkua kerralla.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja siirappi ja alusta jauhot taikinaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi. Anna kohota peitettynä noin tunnin ajan.


Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi.


Levitä tuorejuustoa levyn pinnalle ja ripota salami- ja kinkkusuikaleet sekä juustoraaste pinnalle.



Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se kahdeksaan osaan.




Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n irtopohjavuoka ja laita palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota vielä 30 minuuttia.


Voitele pinta kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-35 minuuttia.

Koska olin päästänyt sisäisen leipurini irti, piti pyöräyttää vielä pari pellillistä korvapuusteja. Ihanaa taikinaterapiaa!






Koska leipomuksissa oli ihan liikaa syömistä kahdelle hengelle, pakkasin niitä mukaan reissuun ja vein maistiaiset myös kuopukselle ja vävykokelaalle viikonloppureissun paluumatkalla.





4 kommenttia:

  1. Voi mumsk mitä herkkuja! Varo, ettei Sanelma kohta muuta teille, kun oot tuollainen jauhopeukalo :D. Pakko laittaa tuo boston-resepti testiin joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, sepä olisikin hauskaa... Tervetuloa vain! :)

      Poista