perjantai 3. maaliskuuta 2017

Kotipäivä

Ei näkynyt auringosta pilkahdustakaan, kun lähdin aamulla tallustelemaan kohti kaupungin keskustaa. Vapaapäivänä ei tarvitse töihin mennä, mutta olin menossa käyttämään joululahjaani. Yhdeksältä asetuin selälleni hoitopöydälle ja helläsorminen kosmetologi pääsi aloittamaan työnsä. Puolitoista tuntia makasin aloillani vaikka välillä vedet silmissä. Miliumit saivat kyytiä ja iho kovasti janoamaansa kosteutta. Kylläpä teki hyvää!

Kun palasin kotiin, löysin sieltä kuopuksen. Olihan se etukäteen jo tiedossa, mutta aurinko oli yhtä iloinen kuin minäkin ja ilmestyi kirkastamaan maailmaa ja etenkin tulppaaneja.






Tälle päivälle ei ollut muuta ohjelmaa, joten leivoin pitkästä aikaa. Ensin tein sämpylöitä ja tällä kertaa taikinaan meni vettä, suolaa, hiivaa, pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä sekä goiji-marjaa rouheena, vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, puoli rasiaa valkosipulituorejuustoa ja öljyä. Taikina jäi melko löysäksi ja leipominen oli himpun haasteellista, mutta kylläpä lopputulos oli kupsakka ja murea.






Leipomisinnostus ei sämpylöihin tyssännyt vaan halusin paistaa vielä helppoja muffineita. Ohjeen olen jakanut jo aiemminkin, mutta kertaus on opintojen äiti:

Helpot muffinit


3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl voisulaa
100 g valkosuklaata
1 - 2 dl pakastevadelmia

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, lisätään loput aineet ja sekoitetaan nopeasti tasaiseksi massaksi. Pieniksi paloiksi pilkottu valkosuklaa ja vadelmat lisätään ja taikina jaetaan 12 muffinivuokaan. Paistetaan 15 - 20 minuuttia 200 asteessa uunin keskitasolla.





Vielä ehdin kokata yksikätisen lasagnea, valssata imurin kanssa pitkin poikin huushollia ja kulkea mielikuvituksen siivin Kerten matkassa 1100-luvun Koluvanin tienoilla ennen saunaa. Tehokas päivä!

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä leivonnaisia!Leipominen on niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa.
    Leppeää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on tosi kivaa ja leipoisin enemmän, jos syöjiä olisi enemmän. Herkut tuppaavat jäämään omalle vyötärölle ;)

      Mukavaa sunnuntaipäivää!

      Poista
  2. Taas kerran niin kaunista ja herkullista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taas tuntuu, että toistan toistan itseäni itseäni... Mutta eihän normiarjessa niin paljon uutta esiteltävää olekaan. Se ei sinänsä haittaa, sillä arki on hyvää :)

      Poista