maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen Kotosella


Kotosella on vietetty leppoisaa pääsiäistä, käännetty kellot kesäaikaan ja nukuttu pitkiä pätkiä yöunia. Tai ehkä todellisempi ilmaus on pitkiä pätkäunia. Vanhuusko lie vaivaa, mutta tädin yöt ovat muuttuneet kovin levottomiksi ja entinen järkähtämättömästi paikallaannukkuja on muuttunut pyöriväksi poranteräksi, jolla on koko ajan yöpaita korkkiruuvina vartalon ympärillä.

Valo lisääntyy ja päivä pitenee, mutta täti senkun väsyy. Kolme lomapäivää, vapaapäivä ja neljän päivän pääsiäisputki eivät vielä ole saaneet akkuja ladattua täyteen. Siksi ei näitä blogipäivityksiäkään ole putkahdellut sellaiseen tahtiin kuin olisi ollut asiaa.

Loma meni reissutessa ja vaikka matka olikin mahdottoman mukava, onhan se reissuaminen aina vähän resuamista.

Kiirastorstaina käytiin kaupassa ostamassa ruokaa pyhiksi ja samalla pistäydittiin kirpparilla. Löysin keittiöpyyhkeen, leipäkorin liinan, emalimukin tuleviin askarteluihin sekä uuden vanhan dvd:n.



Sinänsä kaupassa olisi voinut käydä ihan minä päivänä vaan, sillä sen verran on maailman kirjat sekaisin, että kaikki kaupat olivat auki jokaisena pääsiäisen päivänä. Tunnen itseni ihan ikälopuksi kalkkikseksi, sillä olen sen verran kauppojen aukioloaikojen vapauttamista vastaan, että olisin suonut kaupanalan työntekijöille vapaata niin pääsiäisen- kuin joulunpyhinä, kuin myös juhannuksenakin. Vappu, loppiainen, helatorstai... ne voisivat olla kauppapäiviä, jos nyt sekään olisi välttämätöntä.

Pitkäperjantain vietin aika lailla mielikuvitusmaailmassa. Jojo Moyesin iki-ihanan Kerro minulle jotain hyvää -kirjan jatko-osan sain sopivasti kirjastosta lainaan juuri loman alkaessa. Jos olisit tässä oli ehkä hieman hitaasti käynnistyvä, mutta ihan yhtä sympaattinen ja lempeän suloinen lukuelämys kuin edeltäjänsä. Jos edellisen kirjan loppu olikin äärettömän surullinen, ei tässäkään voi onnellisella lopulla kehua. Tosin loppu jäi hieman arvoistuksellisesti avoimeksi, joten kirjailija jätti lukijalle mahdollisuuden mielessään kehitellä loppuratkaisusta onnellisen tai sitten ei.


Kirjanmerkkinä kurkisteli Taito Shopin outletista löytämäni supersuloinen Bukowskin villakoira.



Välillä piti pitää lukemisessa taukoa ja silloin valmistuivat reissukäsityönä aloitetut pääsiäisen väreihin natsaavat villasukat Step-langasta.







Välillä hypistelin pääsiäispostia. Kiitos lähettäjille, jotka jaksavat muistaa! Olipa postilaatikkoomme ilmestynyt omatekoisen kortin kaverina jopa perinteinen herkku eli Mignon-munakin!




Lankalauantaina autoilimme kuopus kuskina Saarelle kummitytön ja sisarensa syntymäpäiville. Matkalla virkkasin teemaan sopivasti kuopuksen kaulaliinaa. Siitä ei vielä ole kuvaa, nappaan todisteeksi foton, kunhan työ valmistuu.

Synttärireissulta kotiuduttuamme kuopus kavereineen kokkasi meille einettä ja minä askartelin leivonnan parissa. Olihan meille tulossa illalla vielä pikaisesti käymään vieraita. Tein maidottoman ja gluteenittoman suklaakakun Kinuskikissan ohjeella. Oli muuten TOSI suklainen kakku!



Ettei tarjoilut olisi turhan aneemiset, piti vielä pyöräyttää muffinit lisukkeeksi. Laitoin niihin 100 grammaa valkosuklaamurua ja toiset 100 grammaa tummaa suklaata muruina. Eli oli meillä suklaiset eväät!


Lauantain ja sunnuntain välillä siirryttiin talviajasta kesäaikaan kelloja rumppaamalla. Aamulla jo katosi päivästä yksi tunti vain viisareita siirtämällä ja kuopuksen kanssa ihmeteltiin, mihin se päivä oikein hävisi... Kai se meni näitä pääsiäiskoristeita ihmetellessä...














Ihan koko päivä ei sentään mennyt ihmetellessä. Keitin ison kasan kananmunia, joista osa meni murekkeen täytteeksi ja osan värjäsimme vesiväreillä kuopuksen kanssa.









Vauhtia ja rytmiä värjäykseen antoi Pieni pääsiäislevy.


Sunnuntaina kuvasin vihdoin myös Amatsonin liljan kukat. Onneksi kasvi ei suivaantunut mullanvaihdosta siinä vaiheessa, kun kukkaputket jo puskivat näkyviin.





Eilen tallustelimme upeassa kevätsäässä kuopuksen ja kuopuksen kaverin kanssa serkun luo iltapäiväkahville. Samalla kuopus pääsi sovittamaan juhlamekkonsa koekappaletta. Sieltä palatessamme kieppasimme pankkiautomaatin kautta. Piti nostaa käteistä, sillä olin taas tehnyt ostoksia Facebookin kirpparilla. Ostin Laulumaan hyllyn omaan kotiin ja lasisen tv-tason kuopuksen tulevaa tarvetta varten. Hinta oli hyvinkin kohtuullinen, joten piti tarttua toimeen, vaikka vähän aikaistahan tämä nyt toistaiseksi oli.

Tänään kevätsää oli jälleen mitä mainioin. Kävin päiväkävelemässä pitkin pölyisiä katuja. Lämmin oli niin, että ihan ihmetytti. Kuitenkin lunta on vielä kunnon kinokset eikä krookuksista näy jälkeäkään. Kaksi vuotta sitten olin päivittänyt Facebookiin krookuskuvat jo "eilen".

Lauantaina meillä syötiin täytettyjä broilerifileitä ja couscousia. Tänään tähteeksi jääneestä couscousista tehtiin lisukesalaatti kevään ensimmäisille grillimakkaroille. Grillikausi on siis avattu!




Siinäpä se. Kotosen pääsiäinen pikapaketissa. Siinä mielessä syyllisyys kalvaa, että jäi ajelematta isän ja äidin luona. Mutta kyllä teki hyvää kupeksia vain kotosalla!

4 kommenttia:

  1. Niin paljon ihanaa, kaunista ja suloista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suloista oli... oli kivaa viettää pitkästä aikaa aikaa rauhassa kotona ilman minkäänlaista kiirettä.

      Poista
  2. Täällä toinen korkkiruuvipyörijä! Viime yö meni aika lailla harakoille, kun pisin unijakso oli n. neljä tuntia. Aamulla ei onneksi ole mihinkään kiire, kun vuortteluvapaalaisena saan köllötellä sängyssä ja vaikka lueskella. Tosin huonounisuus kostautuu saamattomuutena ja väsymyksenä.

    Ihanaisia pääsiäiskuvia, monenlaista kivaa touhua ollut teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohtalotoveri! <3 Unettomuus tai huonounisuus on rassaavaa, mutta toivon tilanteen jossakin vaiheessa rauhoittuvan. Yleensä olen tosi hyvä nukkuja, paitsi stressissä...

      Vuorotteluvapaasta haaveilen minäkin. Saa nähdä, toteutuuko haave ikinä.

      Poista