maanantai 22. helmikuuta 2016

Lankahamsteri


Njaahans, viime viikon jälkeen viikonlopun koittaessa Kotosen tädin jaksaminen oli saman näköistä kuin viikon maljakossa lojuneiden tulppaanien. Ei kehumista.
Meillä oli maljakollinen kuihtunutta kauneutta. Sinänsä ihan viehättävää, mutta kuitenkin niin masentava näky, että viskasin työnsä tehneet tulppaaninjämät somistamaan kompostin sisustaa. Vähän sipistelin kotia muutenkin, mutta suuremmat siivoukset jäivät hamaan tulevaisuuteen.

Lauantain ohjelmistoon kuului kauppareissu aamupäivällä ja nimipäiväajelu mammulaan Luotojärvelle iltapäivällä. Setä ja kuopus olivat käyneet perjantaina Citymarketissa ja kuopus oli saanut hyvässä tarjouksessa olleita Nalle-lankoja sukkalangoiksi. Tätiä jäi lanka-ajatus vaivaamaan ja niinpä suunnistimme ruokaostoksille Cittarille. Kaiken muun lisäksi kotiutin kaupasta itsellenikin lisää neulottavaa ja myös äidille päätin viedä iloisen värisistä langoista kootun kukkien korvikkeen. Setä osti kyllä oikeitakin kukkia sekä anopilleen että vaimolleen. Kiitos!

Luotojärvelle ajelimme Kerimäen kirkonkylän ja Suopursun kautta. Ostin alkutalvesta Suopursusta Usva-lankoja useamman kerän tietämättä tarkalleen mitä niistä syntyisi. Nyt olin ottanut lilan sävyisen langan käsittelyyn krokotiilivirkkauksella tehtyyn huiviin. Lanka ei riittänyt, joten piti kurvata ostamassa lisää. Kuinka ollakaan, Usvan lisäksi minun ja kuopuksen mukaan kaupasta lähti vielä kuusi kerää utuisen kaunista Huurre-lankaa. Se kun oli niin mainiossa tarjouksessa...

Sunnuntaina läksimme extempore-ajelulle Mikkeliin ja Mäntyharjulle. Kyyditsimme kuopuksen ja kaverinsa Mikkeliin ja sukuloimme samalla Mäntyharjulla. Mikkelissä käytiin taas kaupassa ja nyt ostimme... lankaa! Kuopus pyysi äitiäni neulomaan hänelle kettulapaset. Mummohan suostui, mutta lupasimme itse hankkia langat. Oikean väristä punaoranssia lankaa ei löytynyt, mutta lapasiin tarvitaan muitakin värejä, joten ne jo hankittiin.

Jatkossa minun täytynee pistää silmälaput silmille aina kun lähestytään kauppojen lankahyllyjä. Kotona on materiaalia vaikka mihin virityksiin...


Suopursussa sain valita kaupan päälle vielä yhden aiemmin ilmestyneen Novita-lehden. Olipa vaikeaa tehdä päätös, mutta melko nopeasti päädyimme kuopuksen kanssa kuvissa näkyvään ohjepumaskaan.Sorruin shoppailemaan viikonloppuna muutakin... Mikkelistä palatessamme alkoi nälkä ahdistella, joten poikkesimme tankkaamaan murkinaa Juvan ABC:lle. Kuvut kylläisinä pistäydyimme vielä Marimekon Outlet-myymälään. Se oli menoa se. .. En edes katsellut vaaterekkejä, mutta poistuin kaupasta kahden uuden räsymatto-kuosin kännykänkuoren (normihinta lähemmäs 40 €/kpl, nyt 2 €/kpl), korttipaketin (5€) ja pirput parput -kuosisen pussukan kanssa. Nyt on kalenterikynille oma säilytyspussi. Täytyypä olla tyytyväinen!

4 kommenttia:

 1. Nuo kännykänkuoret...! Mikä hinta! Miullahan oli tuollanen pussi penaalina ja tykkään siitä tosi paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noooo... tuo toinen (punainen) olikin siulle.... Vai olisitko mieluummin halunnut turkoosin?

   Poista
 2. Ihanat Marimekot! Ja tuo meidän kalenteri <3 Kauniit virkkuut ja herkulliset langat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin oikein tyytyväinen löytöihini ja joululahjaksi saamaani kalenteriin. <3 Yritän toteuttaa ajatusta, että kun ympärillä on kaikkea kaunista, elämä on onnellista. Vaikka voi elämä olla kaunista ja onnellista ilman materiaakin, mutta ei kai siinä mitään pahaa ole, jos osaa iloita elämän pienistä ylellisyyksistä...?

   Poista